Anglia 6 legnaposabb városa

Chichester

Az embernek a világ minden pontján szüksége van napfényre. Hihetetlennek tűnhet, de még a borús Angliában is találunk néhány derűsebb területet. Akár nyaralásra készülünk, akár hosszabb időre tervezünk, érdemes meglátogatni ezeket a vidékeket, hogy az ország új arcát is megismerhessük. S ha már túlságosan monoton az online nyelvtanulás angolul otthonról, akkor is kiruccanhatunk valamelyik hangulatos településre. Cikkünkben 6 ilyen várost mutatunk be.

  1. A napos Bognor Regis

A britek is szeretnek a tengerparton üdülni, s ezt Nyugat-Sussexben meg is tehetik. Éves szinten 1921 órában élvezhető itt a fény. Ha belegondolunk, hogy az északi részeken ez a szám esetenként csak 900 óra, megértjük, miért költözik ide sok brit állampolgár.

  1. Chichester városa

Szintén Nyugat-Sussex területén fekszik ez a település, mely színházi fesztiváljáról ismert. Napfényből 1920 óra jut neki. Érdemes élvezni a kellemes időjárást és körbenézni. Római maradványok, középkori falrészletek, s más történelmi épületek színesítik a településképet.

  1. Eastbourne

Kelet-Sussex gyöngyszeme 1900 órával kecsegtet. Ráadásul minden adott itt egy igazi nyaraláshoz: 4 km hosszú homokos partszakasz, golf- és teniszpályák, valamint természeti látványosságok. Népszerű is a britek körében.

  1. Hastings

A délkeleti szakaszon is találunk melegebb területeket. Ilyen a történelmi jelentőségű Hastings. A kastélyrom és a csodás óváros megtekintésének ötlete ígéretesebb, ha tudjuk, hogy évi 1871 is lehet a derűs órák száma.

  1. Plymouth

Ez a dél-angliai kikötő 1700 fényes órával büszkélkedhet. Történelmi jelentőségű, hiszen innen indultak Amerikába az első telepesek, azaz „zarándokok”. A település az egyik legjelentősebb haditámaszpont szerepét is betölti. Ez az oka, hogy a II. Világháború során sok bombatalálat érte.

  1. London

Meglepő, de London nem is olyan komor az ország több részéhez képest. 1500 órával büszkélkedhet, s nyaranta a hőmérséklet gyakran kúszik a húszas tartomány felső részébe. A központban – az épületeknek hála – pedig kimondott hőség is érzékelhető egyes napokon. Így a fényimádók Londont is fontolóra vehetik.

Összegezve: Bár Anglia nem egy mediterrán paradicsom, itt is vannak napsütéses városok. Elsősorban a tengerparti településekre igaz ez, de még London sem olyan búskomor, mint sokan gondolják. Cikkünkből 6 derűsebb vidéket ismerhettetek meg.