Dubai időjárás, tengerhőmérséklet

dubai időjárás, tengerhőmérséklet

Milyen az időjárás Dubaiban, mikor érdemes Dubaiba utazni?Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Dubaiban. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Dubai éves időjárás, Dubai átlagos időjárás

Dubai időjárás január

Dubai január hónapban általában enyhe és kellemes időjárást mutat. Az átlaghőmérséklet napközben általában 18-25 Celsius fok között szokott lenni, éjszaka pedig lehűlhet akár 10 Celsius fok alá is. Az idő általában napos és száraz, és a csapadék mennyisége alacsony, általában elenyésző vagy szinte semmi.

A szél erőssége is általában alacsony ebben az időszakban, így a légáramlatok nem okoznak jelentős hűvös érzetet. A tenger hőmérséklete januárban általában kellemes, körülbelül 22-24 Celsius fok közötti.

Dubai időjárás február

Februárban Dubai időjárása kellemes és ideális a turisták számára. A napközbeni átlaghőmérséklet általában 20-26 Celsius fok között mozog, és éjszaka sem túl hideg, 12-17 Celsius fok körül. Az enyhe hőmérséklet és alacsony páratartalom ideális környezetet teremt a város felfedezéséhez. A tenger hőmérséklete általában 22-24 Celsius fok között van.

Dubai időjárás tavasszal

Dubai időjárás március

Március továbbra is kellemes időjárást hoz Dubai-ba. A napközbeni hőmérséklet általában 23-30 Celsius fok között van, éjszakánként pedig 15-20 Celsius fok között mozog. A tenger hőmérséklete emelkedik, és általában 23-25 Celsius fok körül van.

Dubai időjárás április

Áprilisban a hőmérséklet tovább emelkedik, és a turisták számára ideális strandolási időszak következik be. A napközbeni átlaghőmérséklet általában 27-34 Celsius fok közötti, éjszakánként pedig 18-24 Celsius fok körül. A tenger hőmérséklete általában 25 Celsius fok körül mozog.

Dubai időjárás május

Májusban a hőmérséklet tovább emelkedik, és a nyári időszak közeledtével a tenger is melegszik. Napközben általában 32-39 Celsius fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, éjszakánként pedig 23-29 Celsius fok körül lehet. A tenger hőmérséklete emelkedik, és általában 27-29 Celsius fok körül van.

Dubai időjárás nyáron

Dubai időjárás június

Júniusban már meleg nyári időjárás jellemző Dubai-ra. Napközben általában 35-42 Celsius fok közötti hőmérséklet várható, éjszakánként pedig 26-32 Celsius fok között lehet. A tenger hőmérséklete tovább emelkedik, és elérheti a 30 Celsius fokot is.

Dubai időjárás július

Július a forró időszak a városban. Napközben általában 37-44 Celsius fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, éjszakánként pedig 29-35 Celsius fok körül lehet. A tenger hőmérséklete továbbra is magas, általában 31-33 Celsius fok körül mozog.

Dubai időjárás augusztus

Augusztusban a forró idő tovább folytatódik. Napközben általában 37-44 Celsius fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, éjszakánként pedig 30-36 Celsius fok körül lehet. A tenger hőmérséklete továbbra is magas, általában 32 Celsius fok körül.

Dubi időjárás ősszel

Dubai időjárás szeptember

Szeptemberben továbbra is meleg az időjárás. A napközbeni hőmérséklet általában 35-41 Celsius fok közötti, éjszakánként pedig 27-32 Celsius fok körül mozog. A tenger hőmérséklete továbbra is kellemesen magas, általában 30 Celsius fok körül van.

Dubai időjárás október

Októberben a hőmérséklet továbbra is magas, de már kezd csökkenni a nyári forróság. Napközben általában 32-38 Celsius fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, éjszakánként pedig 24-30 Celsius fok körül lehet. A tenger hőmérséklete általában 29-31 Celsius fok között van.

Dubai időjárás télen

Dubai időjárás november

Novemberben az időjárás továbbra is kellemes Dubai-ban. A napközbeni átlaghőmérséklet általában 27-33 Celsius fok között mozog, míg éjszakánként 19-25 Celsius fok körül lehet. A tenger hőmérséklete továbbra is kellemes, általában 27-29 Celsius fok között.

Dubai időjárás december

Decemberben a hőmérséklet tovább csökken, de még mindig enyhe és ideális a turisták számára. Napközben általában 23-28 Celsius fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, éjszakánként pedig 15-20 Celsius fok körül lehet. A tenger hőmérséklete enyhül, általában 25-27 Celsius fok között mozog.

Mikor érdemes Dubaiba utazni?

Az ideális időpont Dubai látogatására az év folyamán az őszi (október-november) és tavaszi (február-március) hónapok közé esik. Ezekben az időszakokban az időjárás általában kellemes, a hőmérséklet nem túl magas, és a páratartalom is viszonylag alacsony. A napos és száraz időjárás ideális körülményeket teremt a város felfedezéséhez, a szabadidős tevékenységekhez, valamint a tengerparti pihenéshez.

Az őszi és tavaszi hónapokban a napközbeni hőmérséklet általában kellemesen enyhe, az éjszakai hőmérséklet pedig lehetővé teszi a szabadban való tartózkodást anélkül, hogy túl hideg lenne. Ezen időszakokban a tenger is kellemes hőmérsékletű.

Továbbá, az év elején (január) és az év végén (december) is meglátogatható Dubai, mivel az időjárás ilyenkor is viszonylag kellemes. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy a december eleje és január eleje közötti időszak a turistaszezon csúcsa, és az árak magasabbak lehetnek.

Az évszakoknak megfelelően az ideális időpontok változhatnak, de a fent említett hónapok általában jó választásnak számítanak Dubai látogatására.

Nézd meg ezt is:

.