Lisszabon időjárás

Lisszabon időjárás

Lisszabon időjárási viszonyai mérsékelt éghajlatúak, és a város jellemzően enyhe telekkel és meleg nyarakkal rendelkezik. Lisszabonban az időjárás változékony lehet, és az Atlanti-óceán közelében fekszik, ami befolyásolhatja az időjárást.

Lisszabon éves időjárás, Lisszabon átlagos időjárás

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint LIsszabonban. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Lisszabon időjárás január

Lisszabon időjárási viszonyai januárban hűvösek, és a téli hónapok egyike. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők január hónapra:

Átlaghőmérséklet: Januárban az átlaghőmérséklet napközben általában 8-15 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hidegek, és a hőmérséklet 3-10 Celsius fok körül lehet.

Csapadék: Átlagosan 99 mm csapadék várható. Januárban a csapadékos napok gyakoriak, és eshet az eső.

Szél: A szél mérsékelt lehet, és néha erősebb széllökések is előfordulhatnak.

Az időjárás januárban általában hűvös és nedves. A napfényes napok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet alacsonyabb, és a téli kabátok, melegebb rétegek és esernyők használata ajánlott. A turisták száma általában kevesebb januárban, így ez a hónap alkalmasabb lehet azoknak, akik elkerülnék a zsúfoltságot és élveznék a csendesebb városi környezetet.

Lisszabon időjárás február

Februárban Lisszabonban az időjárás továbbra is hűvös, és a téli hónapok jellegzetes jegyeit mutatja. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők február hónapra:

Átlaghőmérséklet: Februárban az átlaghőmérséklet napközben általában 9-16 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet 4-11 Celsius fok körül lehet.

Csapadék: Átlagosan 74 mm csapadék várható. Februárban továbbra is előfordulhat eső, és a napok továbbra is nedvesek lehetnek.

Szél: A szél mérsékelt lehet, és erősebb széllökések is előfordulhatnak.

Az időjárás februárban továbbra is hűvös, és az eső még mindig gyakori. A napok hosszabbodnak, de a téli kabátok, esernyők és melegebb rétegek még mindig hasznosak lehetnek. A turisták száma általában kevésbé intenzív, mint a nyári hónapokban, így február alkalmas lehet azoknak, akik szeretnék elkerülni a zsúfoltságot, ugyanakkor élvezni a város nyugodtabb oldalát.

Lisszabon időjárás tavasszal

Lisszabon időjárás március

Márciusban Lisszabonban az időjárás már kezd enyhülni, és a tavaszi hónapok kezdetét jelzi. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők március hónapra:

Átlaghőmérséklet: Márciusban az átlaghőmérséklet napközben általában 11-18 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet emelkedik, és 6-12 Celsius fok körül lehet.

Csapadék: Átlagosan 61 mm csapadék várható. Márciusban a csapadékmennyiség csökken, de még mindig lehetnek esős napok.

Szél: A szél továbbra is mérsékelt lehet, és erősebb széllökések is előfordulhatnak.

Március Lisszabonban már a tavasz kezdetét jelenti, és az időjárás enyhül. A napok hosszabbodnak, és az első virágok kezdenek kinyílni. Bár még mindig lehet némi eső, a város fokozatosan felkészül a tavaszi szezonra. Ez az időszak kedvező lehet azok számára, akik élvezni szeretnék a város nevezetességeit és a tavaszi zöldszín megjelenését, ugyanakkor még elkerülnék a nyári zsúfoltságot. Réteges öltözködés és esernyő használata ajánlott.

Lisszabon időjárás április

Áprilisban Lisszabonban az időjárás tovább enyhül, és a tavasz teljesen kibontakozik. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők április hónapra:

Átlaghőmérséklet: Áprilisban az átlaghőmérséklet napközben általában 12-19 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet emelkedik, és 8-14 Celsius fok körül lehet.

Csapadék: Átlagosan 52 mm csapadék várható. Áprilisban a csapadékmennyiség tovább csökken, és a napok egyre inkább naposak lesznek.

Szél: A szél továbbra is mérsékelt lehet, és erős széllökések is előfordulhatnak.

Április Lisszabonban ideális hónap lehet a látogatásra. Az időjárás enyhébb, a városban virágok nyílnak, és az első napsütéses napok érkeznek. A turisták száma növekedhet, de még mindig kevesebb, mint a nyári hónapokban. Az április alkalmas lehet a város felfedezésére, sétákra és szabadtéri tevékenységekre. Ebben az időszakban a ruházatnak már lehet könnyebb és tavaszi stílusú.

Lisszabon időjárás május

Májusban Lisszabonban az időjárás tovább melegszik, és a tavasz átadja helyét a nyárnak. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők május hónapra:

Átlaghőmérséklet: Májusban az átlaghőmérséklet napközben általában 14-21 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet tovább emelkedik, és 10-16 Celsius fok körül lehet.

Csapadék: Átlagosan 35 mm csapadék várható. Májusban a csapadékmennyiség jelentősen csökken, és a napok általában szárazak.

Szél: A szél továbbra is mérsékelt lehet, és enyhe széllökések előfordulhatnak.

Május Lisszabonban kellemes hónap, amikor az időjárás már melegebb, a napok hosszabbak, és a városban virágba borulnak a kertek. Ez az időszak ideális a szabadtéri tevékenységekre, sétákra és a város felfedezésére. A turisták száma is növekedhet, különösen a hónap második felében, de még mindig kevesebb, mint a nyári csúcsidőszakban. Réteges öltözködés és napvédelem javasolt, készülj fel a melegebb időjárásra.

 

Lisszabon időjárás nyáron

Lisszabon időjárás június

Júniusban Lisszabonban az időjárás már a nyári hónapokra jellemző meleg és napos körülményeket hoz. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők június hónapra:

Átlaghőmérséklet: Júniusban az átlaghőmérséklet napközben általában 17-24 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet tovább emelkedik, és 13-18 Celsius fok körül lehet.

Csapadék: Átlagosan 14 mm csapadék várható. Júniusban a csapadékmennyiség minimális, és a napok általában szárazak.

Szél: A szél továbbra is mérsékelt lehet, és enyhe széllökések előfordulhatnak.

Június Lisszabonban már a nyári szezon kezdetét jelenti. Az időjárás meleg, napsütéses és száraz. Ez a hónap ideális azoknak, akik élvezni szeretnék a tengerpartot, a szabadtéri tevékenységeket, és részt venni a városban megrendezett különböző rendezvényeken és fesztiválokon. A turisták száma is növekedhet, különösen a hónap második felében, amikor a nyári vakációk elkezdenek. Ne felejtsd el a napvédelem fontosságát, és könnyű, légáteresztő ruházatot viselj a meleg időben.

Lisszabon időjárás július

Júliusban Lisszabonban az időjárás már a nyár csúcsának megfelelően meleg és napos. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők július hónapra:

Átlaghőmérséklet: Júliusban az átlaghőmérséklet napközben általában 19-27 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet tovább emelkedik, és 15-20 Celsius fok körül lehet.

Csapadék: Átlagosan 4 mm csapadék várható. Júliusban a csapadékmennyiség minimális, és a napok rendszerint szárazak.

Szél: A szél továbbra is mérsékelt lehet, de erős széllökések is előfordulhatnak, különösen a tengerparton.

Július Lisszabonban a nyári hónapok egyike, és az időjárás rendszerint forró és száraz. Ez a hónap ideális a strandolásra, a napfürdőzésre és a szabadtéri tevékenységekre. A városban és környékén számos rendezvény és fesztivál is zajlik. Júliusban a turisták száma jelentősen megnőhet, és a város népszerűbb látványosságai zsúfoltabbak lehetnek. Készülj fel a forró időre, és mindig tarts nálad napvédelmi eszközöket és elegendő folyadékot a hidratáltság érdekében.

Lisszabon időjárás augusztus

Augusztusban Lisszabonban az időjárás továbbra is a nyár csúcspontján van, és a forró és száraz körülmények jellemzők. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők augusztus hónapra:

Átlaghőmérséklet: Augusztusban az átlaghőmérséklet napközben általában 19-28 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet továbbra is meleg, és 16-21 Celsius fok körül lehet.

Csapadék: Átlagosan 4 mm csapadék várható. Augusztusban a csapadékmennyiség minimális, és a napok továbbra is szárazak.

Szél: A szél továbbra is mérsékelt lehet, de erős széllökések is előfordulhatnak, különösen a tengerparton.

Augusztus Lisszabonban továbbra is ideális hónap a nyári tevékenységekre, mint például a strandolás, napfürdőzés és szabadtéri események részvétele. Az időjárás meleg és napos, de a tengerpartról érkező enyhülő szél hozhat némi frissességet. A turisták száma továbbra is magas, és a városnézési helyek népszerűek lehetnek, ezért érdemes előre tervezni és figyelembe venni a nagyobb tömeget. Ne felejtsd el a napvédelem fontosságát, és mindig tarts nálad elegendő folyadékot a hidratáltság érdekében.

Lisszabon időjárás ősszel

Lisszabon időjárás szeptember

Szeptemberben Lisszabonban az időjárás továbbra is kellemes, de már enyhül a nyári forróság. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők szeptember hónapra:

Átlaghőmérséklet: Szeptemberben az átlaghőmérséklet napközben általában 18-26 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet enyhül, és 14-20 Celsius fok körül lehet.

Csapadék: Átlagosan 21 mm csapadék várható. Szeptemberben a csapadékmennyiség növekszik kissé, és néhány esős nap is előfordulhat.

Szél: A szél továbbra is mérsékelt lehet, de enyhe széllökések előfordulhatnak, különösen a tengerparton.

Szeptember Lisszabonban a város egyik legkellemesebb hónapja, amikor az időjárás még mindig meleg, de nem olyan forró, mint a nyári hónapokban. Ez az időszak ideális lehet a városnézésre, sétákra és a környező strandok élvezetére. A tengerpartról érkező enyhülő szél és a csökkenő hőmérséklet miatt könnyebb réteges öltözködés ajánlott. A turisták száma általában kevesebb, mint a nyáron, így a városnéző helyek és látványosságok is kevésbé zsúfoltak lehetnek.

Lisszabon időjárás október

Októberben Lisszabonban az időjárás már ősziesebb jegyeket mutat, de továbbra is kellemes. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők október hónapra:

Átlaghőmérséklet: Októberben az átlaghőmérséklet napközben általában 16-23 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet tovább hűvösödik, és 12-17 Celsius fok körül lehet.

Csapadék: Átlagosan 81 mm csapadék várható. Októberben a csapadékmennyiség jelentősen nő, és több esős nap is előfordulhat.

Szél: A szél továbbra is mérsékelt lehet, de erősebb széllökések előfordulhatnak, különösen a tengerparton.

Október Lisszabonban az őszi hónapok kezdetét jelenti, és az időjárás változhat. A napok rövidülnek, és az éjszakák hűvösebbek lesznek. Az esős napok gyakoribbak lehetnek, és az időjárás változékonyabbá válik. Ez az időszak alkalmas lehet a városi kulturális eseményekre, múzeumok látogatására és tradicionális portugál étkek kóstolására. Réteges öltözködés ajánlott, és érdemes magaddal vinni esernyőt. A turisták száma általában kevesebb, ami lehetővé teszi a lassabb tempójú városi felfedezést.

Lisszabon időjárás télen

Lisszabon időjárás november

Novemberben Lisszabonban az időjárás már az őszi hónapokra jellemző, és hűvösebbre fordul. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők november hónapra:

Átlaghőmérséklet: Novemberben az átlaghőmérséklet napközben általában 12-19 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet tovább hűvösödik, és 8-14 Celsius fok körül lehet.

Csapadék: Átlagosan 127 mm csapadék várható. Novemberben a csapadékmennyiség jelentősen nő, és esős napok gyakoriak lehetnek.

Szél: A szél továbbra is mérsékelt lehet, és erősebb széllökések előfordulhatnak, különösen a tengerparton.

November Lisszabonban az őszi hónapok közé tartozik, és az időjárás változékony lehet. A napok rövidülnek, és az esős időszak elkezdődik. Az esőkön kívül azonban a város továbbra is kulturális és gasztronómiai élményeket kínál. Az őszi levelek szép színfoltokat adnak a városnak. Réteges öltözködés ajánlott, és érdemes esernyőt is magaddal vinni. A turisták száma továbbra is alacsonyabb, így ez az időszak alkalmasabb lehet a nyugodtabb városi felfedezésre.

Lisszabon időjárás december

Decemberben Lisszabonban az időjárás hidegebb és nedvesebb, az őszi hónapok után. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők december hónapra:

Átlaghőmérséklet: Decemberben az átlaghőmérséklet napközben általában 9-15 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet tovább hűvösödik, és 5-10 Celsius fok körül lehet.

Csapadék: Átlagosan 134 mm csapadék várható. Decemberben a csapadékmennyiség tovább nő, és gyakoriak az esős napok.

Szél: A szél továbbra is mérsékelt lehet, és erősebb széllökések előfordulhatnak, különösen a tengerparton.

December Lisszabonban az időjárás téliesebb, és az ünnepi szezonhoz közeledve a város díszekkel és fényekkel lesz tele. Az esős időszak miatt érdemes esernyőt és vízálló ruházatot magaddal vinni. A város karácsonyi vásárai és rendezvényei különleges hangulatot teremtenek. Bár a turisták száma nőhet az ünnepek közeledtével, december általában alacsonyabb látogatottságú hónap, és a város csendesebb lehet. Réteges öltözködés és meleg ruházat ajánlott a hűvösebb hőmérséklet miatt.

Mikor érdemes Lisszabonba utazni?

Az ideális időpont Lisszabonba utazáshoz számos tényezőtől függ, beleértve az egyéni preferenciákat és az utazási célokat. Az alábbiakban összefoglalom az év egyes időszakait, hogy segítsek a döntésben:

Tavasz (március-május): Tavasszal Lisszabon kellemes időjárást kínál, a virágok virágba borulnak, és az átlaghőmérséklet enyhe. Ez egy jó időszak a városnézésre és szabadtéri tevékenységekre.

Nyár (június-augusztus): A nyár Lisszabonban forró és száraz, ideális strandolásra és napfürdőzésre. Azonban ez a szezon a legnépszerűbb, és a város zsúfolt lehet. Az esti szellő és a tengerpartról érkező frissítő szél enyhítheti a meleget.

Ősz (szeptember-november): Az ősz Lisszabonban továbbra is kellemes időt hoz, bár az esős napok száma növekedhet. Ez a szezon ideális lehet a városnézésre és a kulturális eseményekre.

Tél (december-február): A tél hűvösebb és nedvesebb Lisszabonban, de az ünnepi szezon különleges hangulatot teremt. Azok számára, akik élvezik az ünnepi díszeket és a csendesebb várost, ez egy jó időszak lehet.

Végül is, a legjobb időpont az utazásra attól függ, hogy milyen időjárást preferálsz és milyen tevékenységeket tervezel. Mérlegeld az évszakok jellegzetességeit, és válaszd ki azt az időszakot, ami leginkább megfelel az elvárásaidnak.