Hurghada időjárás, vízhőmérséklet

Egyiptom Hurghada időjárás, vízhőmérséklet

Hurghada forró sivatagi éghajlattal rendelkezik, melyet kevés csapadék, meleg telek és forró nyarak jellemeznek.

Egyiptom, Hurghada éves időjárás, vízhőmérséklet

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Hurghadában. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Hurghada időjárás január

Januárban Hurghadában az időjárás általában enyhe és napos. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők ebben a hónapban:

Átlaghőmérséklet: Januárban az átlaghőmérséklet napközben általában 18-24 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet hűvösebb lehet, körülbelül 10-16 Celsius fok között.

Tengerhőmérséklet: A Vörös-tenger vize januárban általában 21-23 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az eső rendkívül ritka ebben a hónapban Hurghadában, és az ég általában napos marad.

Szél: A szél mérsékelt lehet, de erősebb szellők is előfordulhatnak, különösen a tengerparton.

Hurghada januárban egy kiváló úti cél lehet azoknak, akik szeretnék elkerülni a hideg téli időt és élvezni a napfényt. A tengerparti időszak enyhe, és a Vörös-tenger hőmérséklete is elég kellemes. Ideális ez a hónap a búvárkodásra és a sznorkelingre is. Az éjszakai hőmérséklet hűvösebb lehet, így érdemes készülni néhány könnyű réteges ruhadarabbal.

Hurghada időjárás február

Februárban Hurghadában az időjárás továbbra is enyhe és napos, de már tapasztalható némi melegedés az előző hónaphoz képest. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők ebben a hónapban:

Átlaghőmérséklet: Februárban az átlaghőmérséklet napközben általában 19-25 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet is tovább emelkedik, körülbelül 11-17 Celsius fok között.

Tengerhőmérséklet: A Vörös-tenger vize februárban általában 21-23 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az eső továbbra is rendkívül ritka Hurghadában februárban, és az ég általában napos marad.

Szél: A szél mérsékelt lehet, de erősebb szellők is előfordulhatnak, különösen a tengerparton.

Február továbbra is jó hónap Hurghada látogatására, ha a melegebb időjárás és a napfény vonzó. A tenger hőmérséklete még mindig kellemes, és a napfényes időjárás kiváló lehetőséget kínál a vízi tevékenységekhez, például a búvárkodáshoz vagy a sznorkelinghez. Az éjszakai hőmérséklet továbbra is kellemesen enyhe, és a turisták élvezhetik a város és a tengerpart kínálta számos lehetőséget. Réteges öltözködés ajánlott, készüljön néhány könnyű ruhadarabbal és napvédelemmel.

Hurghada időjárás március

Márciusban Hurghadában az időjárás továbbra is enyhe és kezd felmelegedni, ahogy a téli hónapokat elhagyjuk. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők ebben a hónapban:

Átlaghőmérséklet: Márciusban az átlaghőmérséklet napközben általában 22-28 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet is tovább emelkedik, körülbelül 13-18 Celsius fok között.

Tengerhőmérséklet: A Vörös-tenger vize márciusban általában 21-23 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az eső Hurghadában rendkívül ritka, és márciusban az ég általában napos marad.

Szél: A szél mérsékelt lehet, de enyhe széllökések is előfordulhatnak, különösen a tengerparton.

Március Hurghadában egy kiváló hónap a tavaszias időjárás élvezetéhez, és ezáltal ideális azoknak, akik szeretnék elkerülni a forró nyári hónapokat. A tenger hőmérséklete még mindig kellemes, és a napos időjárás kiváló lehetőséget kínál a strandolásra, búvárkodásra és más vízi tevékenységekre. A városban és környékén is sok felfedezni való van, és a turisták élvezhetik a kellemes időt a szabadban. Ne felejtsd el a napvédelem fontosságát, és készüljön néhány könnyű ruhadarabbal.

Hurghada időjárás április

Áprilisban Hurghadában az időjárás további felmelegedést hoz, és az átlaghőmérséklet már melegebbé válik. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők ebben a hónapban:

Átlaghőmérséklet: Áprilisban az átlaghőmérséklet napközben általában 25-31 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet is tovább emelkedik, körülbelül 16-21 Celsius fok között.

Tengerhőmérséklet: A Vörös-tenger vize áprilisban általában 23-25 Celsius fok közötti.

Csapadék: Áprilisban Hurghadában az eső továbbra is rendkívül ritka, és az ég általában napos marad.

Szél: A szél mérsékelt lehet, és enyhe széllökések is előfordulhatnak, különösen a tengerparton.

Április ideális hónap a vakációra és a napfényes időjárás élvezetére Hurghadában. A tenger hőmérséklete kényelmes, és a száraz és meleg időjárás a szabadban történő tevékenységeket, például a strandolást, búvárkodást és más vízi sportokat teszi lehetővé. A város és a környező területek kulturális és történelmi látványosságokkal rendelkeznek, és a turisták élvezhetik a kellemes időt. Ebben a hónapban a napfény intenzív lehet, tehát ne felejtse el a megfelelő napvédelmi intézkedéseket, például naptejet és sisakot, ha hosszabb ideig kint tartózkodik.

Hurghada időjárás május

Májusban Hurghadában az időjárás továbbra is meleg és napos, az átlaghőmérséklet pedig tovább emelkedik. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők ebben a hónapban:

Átlaghőmérséklet: Májusban az átlaghőmérséklet napközben általában 28-35 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet is melegebb lesz, körülbelül 19-25 Celsius fok között.

Tengerhőmérséklet: A Vörös-tenger vize májusban általában 24-26 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az eső Hurghadában májusban továbbra is rendkívül ritka, és az ég általában napos marad.

Szél: A szél mérsékelt lehet, és enyhe széllökések is előfordulhatnak, különösen a tengerparton.

Május egy kiváló hónap Hurghadában a melegebb időjárás és a tiszta égbolt kedvelőinek. A tenger hőmérséklete kellemes, és a város és a környék számos szabadidős tevékenységet kínál. A tengerparti üdülőhelyek, a búvárkodás és a sznorkelézés továbbra is nagyon népszerűek ilyenkor. Ne felejtse el a napvédelem fontosságát, és rendelkezzen megfelelő ruházattal és felszereléssel a meleg és napos időjárás ellen. Mivel a turisták száma nőhet, érdemes előre lefoglalni a szállásokat és egyéb tevékenységeket.

Hurghada időjárás június

Júniusban Hurghadában az időjárás forró és száraz, ez a nyári hónapok kezdetét jelenti.

Átlaghőmérséklet: Júniusban az átlaghőmérséklet napközben általában 32-39 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet is magas, körülbelül 23-28 Celsius fok között.

Tengerhőmérséklet: A Vörös-tenger vize júniusban általában 26-28 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az eső Hurghadában júniusban rendkívül ritka, és az ég általában napos marad.

Szél: A szél enyhe lehet, és a tengerparton különféle széllökések is előfordulhatnak.

Június a legmelegebb hónap Hurghadában, és a forró időjárás miatt ideális a strandolásra és a napozásra. A tenger hőmérséklete kellemes, és a vízi tevékenységek, például a búvárkodás és a sznorkelézés továbbra is nagyon népszerűek. Fontos azonban megfelelő napvédelem alkalmazása és a hidratálás, mivel a nappali hőmérséklet rendkívül magas lehet. A turisták számának növekedése miatt érdemes előre lefoglalni a szállást és más tevékenységeket.

Hurghada időjárás július

Júliusban Hurghadában az időjárás továbbra is rendkívül forró és száraz, a hőmérséklet pedig a csúcspontja felé közelít.

Átlaghőmérséklet: Júliusban az átlaghőmérséklet napközben általában 34-41 Celsius fok között mozog, és az éjszakai hőmérséklet is magas, körülbelül 24-29 Celsius fok között.

Tengerhőmérséklet: A Vörös-tenger vize júliusban általában 27-29 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az eső Hurghadában júliusban továbbra is rendkívül ritka, és az ég általában napos marad.

Szél: A szél enyhe lehet, és a tengerparton különféle széllökések is előfordulhatnak.

Július a legforróbb hónap Hurghadában, és az extrém hőmérséklet miatt a napvédelem rendkívül fontos. Az óránkénti napsütés intenzív lehet, ezért ajánlott árnyékban tartózkodni, és megfelelően hidratált maradni. A tenger hőmérséklete még mindig kellemes, és a vízi tevékenységek folytatása egy jó módja lehet a hőmérséklet enyhítésének. A turisták számának növekedése miatt előre lefoglalni a szállást és más tevékenységeket továbbra is ajánlott.

Hurghada időjárás augusztus

Augusztusban Hurghadában az időjárás továbbra is rendkívül forró és száraz, a nyári hónapok csúcsa.

Átlaghőmérséklet: Augusztusban az átlaghőmérséklet napközben általában 34-42 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet is magas, körülbelül 25-30 Celsius fok között.

Tengerhőmérséklet: A Vörös-tenger vize augusztusban általában 28-30 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az eső Hurghadában augusztusban továbbra is rendkívül ritka, és az ég általában napos marad.

Szél: A szél enyhe lehet, és a tengerparton különféle széllökések is előfordulhatnak.

Augusztus a legforróbb hónap Hurghadában, és a hőség és a napsütés intenzív lehet. Fontos megfelelő napvédelmet alkalmazni, például naptejet és védőruházatot viselni, valamint elegendő folyadékot fogyasztani. A tenger hőmérséklete még mindig kellemes, és a vízi tevékenységek, mint például a búvárkodás vagy a sznorkelézés, továbbra is népszerűek lehetnek. A turisták számának növekedése miatt érdemes előre lefoglalni a szállást és más tevékenységeket.

Hurghada időjárás szeptember

Szeptemberben Hurghadában az időjárás továbbra is meleg, de már enyhül az intenzív nyári hőségtől.

Átlaghőmérséklet: Szeptemberben az átlaghőmérséklet napközben általában 31-38 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet enyhül, körülbelül 23-28 Celsius fok között.

Tengerhőmérséklet: A Vörös-tenger vize szeptemberben általában 28-30 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az eső Hurghadában szeptemberben továbbra is rendkívül ritka, és az ég általában napos marad.

Szél: A szél mérsékelt lehet, és a tengerparton különféle széllökések is előfordulhatnak.

Szeptember ideális hónap lehet Hurghadában azok számára, akik szeretnék élvezni a kellemes időt és elkerülni a nyári forróságot. A tenger hőmérséklete még mindig kellemes, és a vízi tevékenységek továbbra is népszerűek lehetnek. A város és a környező területek kulturális és történelmi látványosságai is felfedezhetők a kellemesebb hőmérséklet mellett. Ajánlott azonban továbbra is megfelelő napvédelem alkalmazása és a hidratálás, különösen a nap erős sugaraival szemben. A turisták számának csökkenése miatt szeptember ideális időszak lehet a nyugalmasabb utazáshoz.

Hurghada időjárás október

Októberben Hurghadában az időjárás továbbra is kellemes és enyhül a nyári hőségtől.

Átlaghőmérséklet: Októberben az átlaghőmérséklet napközben általában 27-34 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet is hűvösebb lehet, körülbelül 20-25 Celsius fok között.

Tengerhőmérséklet: A Vörös-tenger vize októberben általában 26-28 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az eső Hurghadában októberben továbbra is rendkívül ritka, és az ég általában napos marad.

Szél: A szél mérsékelt lehet, és a tengerparton enyhe széllökések is előfordulhatnak.

Október ideális hónap lehet a Hurghadába látogatók számára, akik szeretnék élvezni a kellemes időt és a tiszta égboltot. A tenger hőmérséklete még mindig kellemes, és a vízi tevékenységek továbbra is népszerűek lehetnek. Az éjszakai hőmérséklet hűvösebb lehet, így érdemes készülni néhány könnyű réteges ruhadarabbal. A város és környéke kulturális és történelmi látnivalókat kínál, és az enyhe időjárás teszi lehetővé a szabadban történő felfedezést. Ajánlott azonban továbbra is napvédelmi intézkedéseket alkalmazni, különösen a nap erős sugaraival szemben. A turisták számának növekedése miatt érdemes előre lefoglalni a szállást és más tevékenységeket.

Hurghada időjárás november

Novemberben Hurghadában az időjárás továbbra is enyhül, és a hőmérséklet csökken a nyári hónapokhoz képest.

Átlaghőmérséklet: Novemberben az átlaghőmérséklet napközben általában 23-29 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet tovább csökken, körülbelül 16-21 Celsius fok között.

Tengerhőmérséklet: A Vörös-tenger vize novemberben általában 24-26 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az eső Hurghadában novemberben továbbra is rendkívül ritka, és az ég általában napos marad.

Szél: A szél mérsékelt lehet, és a tengerparton enyhe széllökések is előfordulhatnak.

November továbbra is kellemes hónap lehet Hurghadában a nyári hőségtől való enyhülés miatt. A tenger hőmérséklete még mindig kényelmes, és a szabadidős tevékenységek továbbra is élvezetesek lehetnek. Az éjszakai hőmérséklet hűvösebb lehet, így érdemes készülni néhány könnyű réteges ruhadarabbal. Az enyhe időjárás ideális lehet a kulturális és történelmi látnivalók felfedezéséhez a városban és a környező területeken. Mivel november az utolsó hónapja az évnek, az időjárás a téli hónapok felé haladva tovább enyhülhet. Ajánlott előre lefoglalni a szállást és más tevékenységeket, különösen, ha a turisták száma ebben az időszakban is növekszik.

Hurghada időjárás december

Decemberben Hurghadában az időjárás enyhébb, és a hőmérséklet tovább csökken.

Átlaghőmérséklet: Decemberben az átlaghőmérséklet napközben általában 20-26 Celsius fok között mozog. Az éjszakai hőmérséklet hűvös lehet, körülbelül 12-17 Celsius fok között.

Tengerhőmérséklet: A Vörös-tenger vize decemberben általában 22-24 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az eső Hurghadában decemberben továbbra is rendkívül ritka, és az ég általában napos marad.

Szél: A szél mérsékelt lehet, és a tengerparton enyhe széllökések is előfordulhatnak.

December egy enyhébb hónap Hurghadában, és az ideális választás lehet azok számára, akik szeretnék élvezni a szabadidős tevékenységeket és a várost a hűvösebb időjárás mellett. A tenger hőmérséklete még mindig kényelmes, és a napfényes napok kedvezőek a vízi tevékenységeknek, például a búvárkodásnak vagy a sznorkelézésnek. Az éjszakai hőmérséklet hűvös lehet, így érdemes hozni néhány könnyű réteges ruhadarabot és egy melegebb kabátot az esti órákra. December az utolsó hónapja az évnek, és az ünnepi dekorációk és rendezvények miatt a város is különleges atmoszférával rendelkezhet. Ajánlott előre lefoglalni a szállást és más tevékenységeket, különösen az ünnepek környékén.

Mikor érdemes Hurghadába utazni?

Hurghadába való utazás ideális időpontja függ az egyéni preferenciáktól és az utazási céloktól. Az alábbiakban összefoglalom a különböző időszakok előnyeit:

Téli hónapok (december–február):

Az enyhébb hőmérséklet és a kellemes időjárás miatt ideális ezekben a hónapokban.
A turisták száma általában alacsonyabb, kivéve az ünnepek környékét.
A tenger hőmérséklete még mindig elég meleg a vízi tevékenységekhez.
Tavasz (március–május):

A tavasz hónapok a hőmérséklet fokozatos emelkedését hozzák, és a virágzó növényzet gyönyörű látványt nyújthat.
A turisták számának növekedése ebben az időszakban várható.
A tenger hőmérséklete tovább emelkedik, kiváló a vízi sportokra.
Nyár (június–augusztus):

Ezek a hónapok a forró időszakok, ideálisak a strandolásra és a napozásra.
A tenger hőmérséklete kellemes, a vízi tevékenységek nagyon népszerűek.
A turisták száma elérheti a csúcsot, különösen a nyári szünetek idején.
Ősz (szeptember–november):

Az őszi hónapok a hőmérséklet enyhülését hozzák, és a turisták száma is csökkenhet.
Ezek a hónapok továbbra is ideálisak a napozásra és a vízi tevékenységekre.
Az év vége felé az ünnepek környékén nőhet a turisták száma.