Korfu időjárás, tenger hőmérséklet

korfu időjárás, tenger hőmérséklet

Korfu szigetét mediterrán éghajlat jellemzi, hosszú, meleg nyárral, és rövid enyhe, de csapadékos téllel.

Korfu éves időjárás, tenger hőmérséklet

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Korfun. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Korfu időjárás január

Január az egyik leghidegebb és legcsapadékosabb hónap Korfun. A nappali csúcshőmérséklet átlagosan 14 fok, éjjel 5 fokra hűl le a levegő. Sok esőre, átlagosan 12 csapadékos napra lehet számítani, és naponta csak három óra napsütésre. A tenger hőmérséklete 15 fokos.

Korfu időjárás február

Februárban valamivel melegebb van Korfun mint januárban, 10-15 fokos nappali hőmérsékletre lehet számítani, de a csapadék  több. A tenger hőmérséklete 15 fokos.

Korfu időjárás március

Márciusban a csúcshőmérséklet eléri a 16 fokot, éjszaka 8 fokra hűl le a levegő. A nap egyre többet süt, de esőre is fel kell készülni.

Korfu időjárás április

Április a tavasz kezdete Korfun, egyre több napsütéssel, és egyre magasabb hőmérséklettel. A napi csúcshőmérséklet 19 fok, de éjszaka azért még hűvös van. Valamennyi esőre is lehet számítani, de jóval kevesebbre, mint a téli hónapokban. Naponta átlagosan 13 órát van világos, és 7 órát süt a nap. Az UV védekezésre fel kell készülni. A tenger 17 fokos.

Korfu időjárás május

Májusban tovább melegszik az idő, a nappali csúcshőmérséklet 23 fok, azért éjszaka még hűvös van. Naponta átlagosan 14 órát van világos, és 9 órát süt a nap. Valamennyi eső előfordulhat, a tenger hőmérséklete 21 fokos.Booking.com

 

Korfu időjárás június

Júniusban igazi nyári időre lehet számítani, a nappali csúcshőmérséklet 28 fok, éjszaka 16 fokra hűl le a levegő. Napi 11 óra napsütés várható és minimális csapadék. A tenger hőmérséklete 23 fokos.

Korfu időjárás július

Július az egyik legnaposabb hónap. A nappali csúcshőmérséklet 31 fok, naponta 13 órát süt a nap. Az eső valószínűsége minimális, a tenger hőmérséklete 25 fokos.

Korfu időjárás augusztus

Korfu az egyik legszárazabb és legmelegebb hónap. A csúcshőmérséklet 31 fok, éjszaka 18 fokra lehet számítani. Naponta 11 órát süt a nap, és a páratartalom is magas. Esőre kicsi az esély, a tenger hőmérséklete 25 fokos.

Korfu időjárás szeptember

Szeptemberben még igazi nyári idő van Korfun, a csúcshőmérséklet 28 fok, éjszaka 16 fok. Naponta 9 óra napsütésre lehet számítani és kevés csapadékra. A tenger hőmérséklete 24 fokos.

Korfu időjárás október

Októberben nappal 23 fokra lehet számítani, éjjel hűvösebb az idő. Naponta hat óra napsütés várható. Októberben a csapadék mennyisége növekszik, 11 esős nap van általában. A tenger hőmérséklete 22 fokos.

Korfu időjárás november

November az egyik legcsapadékosabb hónap, a nappali csúcshőmérséklet 19 fok, de vannak napok, mikor csak 10 fok körül van. Napi  5 óra napsütésre, és záporokra lehet számítani. A tenger hőmérséklete 19 fokos.

Korfu időjárás december

Decemberben szintén sok az eső, a hőmérséklet sem túl magas, 11-15 fokra lehet számítani napközben. A tenger hőmérséklete 16 fokos

Ünnepnapok Görögországban