Isztambul időjárás

Isztambul időjárás, tengerhőmérséklet

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Isztambulban. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Isztambul éves időjárás, Isztambul átlagos időjárás

Isztambul Időjárás január:

A január hűvös és nedves időjárást hoz Isztambulba. Az átlaghőmérséklet 8 Celsius fok körül alakul, és az éjszakák hidegek. Az enyhe szél fokozhatja a hideg érzetet. A tenger hőmérséklete is alacsony, átlagosan 10 Celsius fok. A csapadékmennyiség továbbra is jelentős, átlagosan 82 mm.

Isztambul Időjárás február:

A február hasonlóan hűvös és nedves időjárást hoz magával Isztambulban. Az átlaghőmérséklet 8 Celsius fok körül mozog, és az éjszakák hidegek maradnak. Az esernyő ismét elengedhetetlen, hiszen a csapadék mennyisége átlagosan 68 mm. A tenger hőmérséklete 9 Celsius fok körül alakul. A könnyű réteges öltözködés javasolt a változékony időjáráshoz.

Isztambul időjárás tavasszal

Isztambul Időjárás március:

Márciusban a hőmérséklet kezdi emelkedni, és a tavasz beköszöntével a napok hosszabbak lesznek. Az átlaghőmérséklet 10 Celsius fok körül alakul, és az enyhe szél továbbra is jelen van. A csapadékmennyiség mérsékelt, átlagosan 62 mm. A tenger hőmérséklete emelkedik, de még mindig hűvös, átlagosan 10 Celsius fok. Ajánlott könnyű kabát és esernyő.

Isztambul időjárás április:

Áprilisban Isztambul időjárása enyhül, és a tavaszi hónapok egyik legszebb időszakát hozza el. Az átlaghőmérséklet 12-16 Celsius fok között mozog, és az éjszakák is enyhék, 8-12 Celsius fok körül. A csapadék mennyisége mérsékelt, átlagosan 62 mm. A tenger hőmérséklete lassan emelkedik, de még mindig hűvös, átlagosan 12 Celsius fok.

Isztambul időjárás május:

Májusban Isztambul időjárása igazán kellemes, és a város virágba borul. A napközbeni átlaghőmérséklet 16-21 Celsius fok között mozog, és az éjszakák sem hűvösek, 12-16 Celsius fok körül. A csapadék mennyisége alacsony, átlagosan 41 mm. Ideális időszak a szabadtéri tevékenységekhez. A tenger hőmérséklete is emelkedik, de még mindig hűvös, átlagosan 16 Celsius fok.

 

Isztambul időjárás nyáron

Isztambul időjárás június:

Júniusban Isztambul időjárása nyári melegre vált. A napközbeni átlaghőmérséklet 21-26 Celsius fok között van, és az éjszakák is kellemesek, 16-21 Celsius fok körül. A csapadék mennyisége tovább csökken, átlagosan 23 mm. A tenger hőmérséklete is emelkedik, átlagosan 20 Celsius fok körül.

Isztambul időjárás július:

Júliusban Isztambulban nyári kánikula várható. A napközbeni átlaghőmérséklet 26-31 Celsius fok között mozog, és az éjszakák is melegek, 20-25 Celsius fok körül. A csapadék minimális, átlagosan 14 mm. A tenger hőmérséklete meleg, átlagosan 23 Celsius fok körül.

isztambul időjárás augusztus:

Augusztusban folytatódik a nyári forróság Isztambulban. A napközbeni átlaghőmérséklet 27-32 Celsius fok között van, és az éjszakák is melegek, 21-26 Celsius fok körül. A csapadék mennyisége minimális, átlagosan 14 mm. A tenger hőmérséklete továbbra is kellemesen meleg, átlagosan 25 Celsius fok körül.

 

Isztambul időjárás ősszel

Isztambul időjárás szeptember:

Szeptemberben Isztambul időjárása továbbra is kellemes. A napközbeni átlaghőmérséklet 24-29 Celsius fok között mozog, és az éjszakák is enyhék, 18-23 Celsius fok körül. A csapadék mennyisége nő, átlagosan 40 mm. A tenger hőmérséklete is kellemes, átlagosan 24 Celsius fok körül.

Isztambul időjárás október:

Októberben Isztambul időjárása tovább hűl, de még mindig kellemes. A napközbeni átlaghőmérséklet 19-24 Celsius fok között van, és az éjszakák is hűvösek, 13-18 Celsius fok körül. A csapadék mennyisége növekszik, átlagosan 58 mm. A tenger hőmérséklete is enyhül, átlagosan 22 Celsius fok körül.

 

Isztambul időjárás télen

Isztambul időjárás november:

Novemberben Isztambul időjárása hűvös és nedves. A napközbeni átlaghőmérséklet 14-19 Celsius fok között mozog, és az éjszakák hidegek, 8-13 Celsius fok körül. A csapadék mennyisége jelentős, átlagosan 90 mm. A tenger hőmérséklete lassan csökken, átlagosan 18 Celsius fok körül.

Isztambul időjárás december:

Decemberben Isztambul időjárása hűvös és nedves időt hoz. A napközbeni átlaghőmérséklet 11-16 Celsius fok között mozog, és az éjszakák hidegek, 6-11 Celsius fok körül. A csapadék mennyisége magas, átlagosan 90 mm. A tenger hőmérséklete tovább csökken, átlagosan 15 Celsius fok körül.

A téli hónapok ideálisak városnézésre és kulturális eseményekre, de a hűvös idő miatt réteges öltözködés és esernyő használata ajánlott.

Mikor érdemes Isztambulba utazni?

Isztambulban az ideális idő az utazásra tavasztól kezdve a kora őszig terjed. Ennek oka a kellemes időjárás és a város sokszínűségének élvezetéhez optimális környezet. Az alábbiakban részletezem a legjobb időszakokat:

Tavasz (április-május):

A tavasz hónapokban a város virágba borul, és az időjárás már kellemesen meleg.
Napközbeni átlaghőmérséklet: 16-21 Celsius fok.
A város nyüzsgése és a virágok sokszínűsége ebben az időszakban csábító.

Tavasz és kora nyár átmeneti Időszak (június):

Június eleje még hűvös lehet, de ahogy haladunk a hónap végére, a hőmérséklet emelkedik.
Napközbeni átlaghőmérséklet: 21-26 Celsius fok.
Kevesebb turista, így a városnézés kényelmesebb.

Kora ősz (szeptember-október):

Az őszi hónapok a forró nyári hónapokat követik, de még mindig kellemesen melegek.
Napközbeni átlaghőmérséklet: 24-29 Celsius fok.
A turistaszezon lassan csökken, így az attrakciók látogatása könnyebb.
Ezekben időszakokban az időjárás kellemes, és a városnézésre, kulturális eseményekre vagy szabadtéri tevékenységekre kiváló lehetőség kínálkozik. Érdemes elkerülni a forró nyári hónapokat (július-augusztus), amikor a hőmérséklet magas és a város sokkal zsúfoltabb. Az időjárás mindig változékony lehet, ezért érdemes ellenőrizni az előrejelzéseket az utazás előtt.