Zakynthos időjárás, vízhőmérséklet

Zakynthos időjárás, vízhőmérséklet

Zakynthos időjárását mediterrán éghajlat jellemzi, melyet enyhe telek és meleg, száraz nyarak jelentenek. Mikor érdemes Zakynthosra utazni, milyen az időjárás hónapok szerint?

Zakynthos éves időjárás, vízhőmérséklet

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Zakynthoson. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Zakynthos időjárás január

Zakynthos időjárása januárban általában enyhe, de hűvös és nedves. Az éghajlat mediterrán, így az átlaghőmérséklet és a csapadékmennyiség mérsékelt szinten változik. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Zakynthos szigetén január hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 11-15 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hűvösek lehetnek, körülbelül 6-10 Celsius fok közötti.

Csapadék: Január a csapadékos hónap, gyakoriak az esőzések és záporok. A csapadékmennyiség meglehetősen magas lehet.

Szél: Az északi szélerősség enyhe lehet, de ebben az időszakban nem feltétlenül jellemző erős szél.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete januárban alacsony, és általában nem alkalmas a fürdésre.

Január a téli szezon közepén van, és a turisták száma általában alacsony. A sziget csendesebb, és a helyiek általában pihenésre és karbantartási munkákra használják fel ezt az időszakot. Az időjárás miatt érdemes meleg ruházatot és esernyőt vinni. A tengerparti üdülőhelyek és a turisztikai szolgáltatások is korlátozottak lehetnek ebben az időszakban.

Zakynthos időjárás február

Zakynthosz időjárása februárban továbbra is enyhe, de hűvös és nedves. Az éghajlat mediterrán jellegű, így a téli hónapokban is általában mérsékeltek a hőmérsékletek. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Zakynthos szigetén február hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 12-16 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hűvösek lehetnek, körülbelül 6-10 Celsius fok közötti.

Csapadék: Február továbbra is egy csapadékos hónap, és gyakoriak az esőzések és záporok.

Szél: Az északi szélerősség enyhe lehet, és néha erős széllökések is előfordulhatnak.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete még mindig alacsony, és nem alkalmas a fürdésre.

Február továbbra is a téli szezon közepén van, és a turisták száma továbbra is alacsony. A sziget továbbra is nyugodt és csendes, a téli karbantartási és felújítási munkák idején. Ajánlott meleg ruházatot és esernyőt vinni az esős idő miatt. A tengerparti üdülőhelyek és a turisztikai szolgáltatások továbbra is korlátozottak lehetnek ebben az időszakban.

Zakynthos időjárás március

Zakynthos időjárása márciusban továbbra is enyhe, ahogy tavasz közeleg, de még mindig hűvös és esős lehet. Az éghajlat mediterrán jellegű, tehát általában mérsékelt az időjárás a téli hónapokban. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Zakynthos szigetén március hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 13-17 Celsius fok között mozog. Az éjszakák továbbra is hűvösek lehetnek, körülbelül 7-11 Celsius fok közötti.
Csapadék: Március továbbra is egy csapadékos hónap, és elég gyakoriak lehetnek az esőzések és záporok.
Szél: Az északi szél továbbra is enyhén fújhat, de márciusban már nem annyira erős, mint télen.
Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete márciusban még mindig alacsony, és nem igazán alkalmas fürdésre.

Március továbbra is a téli szezon folytatása, és a turisták száma általában továbbra is alacsony. Az esős idő miatt érdemes esernyőt és vízálló ruhát vinni. A természet virágzásnak indul, és a táj lassan megelevenedik. A tengerparti üdülőhelyek és a turisztikai szolgáltatások továbbra is korlátozottak lehetnek ebben az időszakban. Aki csendesebb környezetet keres, értékelni fogja a sziget ezen időszakának nyugalmát.

Zakynthos időjárás április

Zakynthos időjárása áprilisban jelzi a tavasz kezdetét, a hőmérséklet emelkedését és a csapadék csökkenését. Az éghajlat mediterrán, tehát továbbra is enyhe és nedves. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Zakynthos szigetén április hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 14-19 Celsius fok között mozog. Az éjszakák továbbra is hűvösek lehetnek, körülbelül 8-12 Celsius fok közötti.

Csapadék: Bár áprilisban még mindig lehetnek esőzések, de a csapadékmennyiség általában csökken, és nő a napsütéses napok száma.

Szél: Az enyhe északi szél fújhat, de áprilisban már nem annyira jellemző az erős szél.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete lassan emelkedik, de áprilisban még mindig hűvös lehet a fürdéshez.

Április a tavasz első hónapja, és a sziget élénk zölddel és virágokkal borul. A turisták száma nő, és az üdülőhelyek és éttermek fokozatosan kezdenek felkészülni a nyári szezonra. Az időjárás már alkalmasabb szabadtéri tevékenységekre, séta és kulturális felfedezésekre. Ezen időszakban érdemes réteges öltözködésre gondolni, mivel az éjszakák hűvösek lehetnek.

Zakynthos időjárás május

Májusban Zakynthosz időjárása tovább melegszik, és általában kellemes tavaszi idő jellemzi a szigetet. Az éghajlat mediterrán, így továbbra is enyhe és nedves. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Zakynthos szigetén május hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 18-24 Celsius fok között mozog. Az éjszakák továbbra is hűvösek lehetnek, körülbelül 11-15 Celsius fok közötti.

Csapadék: A csapadékmennyiség tovább csökken, és nő a napsütéses órák száma.

Szél: Az enyhe északi szél továbbra is lehet, de általában nem annyira erős, mint télen.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete emelkedik, de május elején még mindig hűvös lehet a fürdéshez.

Május az egyik legjobb időszak Zakynthosz meglátogatására, mivel az idő kellemes, és a turisták száma fokozatosan nő. A sziget élénk zöld színekbe borul a tavasz virágzása miatt, és a tengerparti üdülőhelyek és éttermek már teljes kapacitáson működnek. Ideális idő a szabadtéri tevékenységekre, a tengerparti pihenésre és a sziget felfedezésére. Réteges öltözködés ajánlott az éjszakai hűvösség miatt.

Zakynthos időjárás június

Zakynthos időjárása júniusban már a nyár kezdetét jelzi, és általában kellemesen meleg és száraz időre lehet számítani. Az éghajlat mediterrán, és ilyenkor már elérkezik a nyári szezon. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Zakynthos szigetén június hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 22-28 Celsius fok között mozog. Az éjszakák továbbra is kellemesek, körülbelül 14-19 Celsius fok közötti.

Csapadék: Júniusban az eső mennyisége jellemzően alacsony, és a napfényes napoké dominál.

Szél: Az északi szél továbbra is enyhén fújhat, de általában nem annyira markáns, mint télen.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete már alkalmas a fürdésre, és általában kellemesen meleg, körülbelül 20-24 Celsius fok közötti.

Június a turisták egyik kedvelt hónapja, amikor a sziget virágzik, és a tengerparti üdülőhelyek élénkülnek. Ideális idő a tengerparti pihenésre, vízi sportokra, és a sziget számos látnivalójának felfedezésére. Fontos azonban a megfelelő napvédelem, mivel a napsugárzás erős lehet. Ajánlott könnyű, nyári ruházat és úszófelszerelés.

Zakynthos időjárás július

Zakynthos időjárása júliusban a nyár teljes pompájában van, és a szigeten általában forró és száraz idő várható. Az éghajlat mediterrán, így a hőség és a napsütéses napok a legjellemzőbbek. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Zakynthos szigetén július hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 25-32 Celsius fok között mozog. Az éjszakák kellemesek és enyhék, körülbelül 16-21 Celsius fok közötti.

Csapadék: Július a szigeten általában száraz hónap, kevés esővel.

Szél: Az enyhe északi szél továbbra is lehet, de általában nem domináns tényező.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete már nagyon meleg, ideális fürdésre és vízi tevékenységekre, körülbelül 22-26 Celsius fok közötti.

Július a nyári szezon csúcspontja, és a turisták száma eléri a maximumot. A tengerparti üdülőhelyek, éttermek és szórakozóhelyek teljes kapacitáson üzemelnek. Ideális idő a tengerparti pihenésre, napozásra, vízi sportokra és a sziget számos látnivalójának felfedezésére. Fontos a napvédelem és a megfelelő hidratáció, mivel a nap erőssége nagy. Ajánlott könnyű ruházat és tengeri felszerelés.

Zakynthos időjárás augusztus

Zakynthosz időjárása augusztusban továbbra is a nyár folytatódását jelzi, és általában forró és száraz időre lehet számítani. Az éghajlat mediterrán, így az augusztus a meleg hónapok egyike. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Zakynthos szigetén augusztus hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 26-33 Celsius fok között mozog. Az éjszakák továbbra is enyhék, körülbelül 17-22 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az eső mennyisége rendszerint minimális, az idő száraz és napos.

Szél: Az enyhe északi szél továbbra is lehet, de általában nem túl erős.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete továbbra is nagyon kellemes és alkalmas a fürdésre, körülbelül 23-27 Celsius fok közötti.

Augusztus a nyári szezon utolsó hónapja, és a turisták száma továbbra is magas. A tengerparti üdülőhelyek, éttermek és szórakozóhelyek továbbra is élénken működnek. Ideális idő a tengerparti pihenésre, vízi sportokra és a sziget kulturális és természeti látnivalóinak felfedezésére. Fontos a megfelelő napvédelem és a hidratáció fenntartása az erős napsugárzás miatt. könnyű, kényelmes ruházat és úszófelszerelés ajánlott.

Zakynthos időjárás szeptember

Zakynthos időjárása szeptemberben továbbra is kellemesen meleg, és általában ideális az utazásra, mivel a nyár véget ér, és a forróság enyhül. Az éghajlat mediterrán jellegű, és a szeptember az egyik legkellemesebb hónap Zakynthos szigetén. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők szeptember hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 22-29 Celsius fok között mozog. Az éjszakák enyhék, körülbelül 14-20 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az eső mennyisége rendszerint minimális, az idő száraz és napos.

Szél: Az enyhe északi szél fújhat, de általában nem annyira erős, mint télen.

Tengerhőmérséklet: A tenger még mindig kellemesen meleg, ideális a fürdéshez, körülbelül 22-26 Celsius fok közötti.

Szeptember a turisták egyik kedvelt hónapja, amikor a sziget továbbra is gyönyörű, de a nyári forróság már enyhül. A tengerparti üdülőhelyek és a városok továbbra is nyüzsgőek, de a nyári szezon véget ér, és a sziget sokkal csendesebbé válik. Ideális idő a pihenésre, strandolásra, és a sziget természeti és kulturális látnivalóinak felfedezésére. Ajánlott könnyű, kényelmes ruházat és úszófelszerelés.

Zakynthos időjárás október

Zakynthosz időjárása októberben a nyár végével és az őszi hónapok kezdetével változik. Az éghajlat mediterrán, így az idő még mindig kellemes, de hűvösebbé válik. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Zakynthos szigetén október hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 17-24 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hűvösebbek, körülbelül 10-16 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az esőszám növekszik, és az esős napok száma is emelkedik, az őszi szezon kezdetével.

Szél: Az északi szél fújhat, és az őszi időszakot jelzi.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete lassan csökken, de még mindig elég meleg lehet a fürdéshez, körülbelül 20-24 Celsius fok közötti.

Október már a szezon lezárásának időszaka, és a turisták száma csökken. A tengerparti üdülőhelyek és a szigeti városok továbbra is látogathatók, de sok helyen a tevékenységek és a szolgáltatások is korlátozottabbak lehetnek. Az idő alkalmas még a szabadban történő tevékenységekre, sétákra és a sziget felfedezésére, de érdemes réteges öltözködésre gondolni az éjszakai hűvösség miatt.

Zakynthos időjárás november

Zakynthos időjárása novemberben az őszi hónapokra jellemző, és az éghajlat tovább hűvösebbé válik a téli időszak közeledtével. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Zakynthos szigetén november hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 13-19 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hűvösek, körülbelül 8-14 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az esős napok száma tovább növekszik, és az eső mennyisége növekedhet.

Szél: Az északi szél fújhat, és az időjárás már jelezheti a téli időszak közeledtét.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete lassan csökken, és az idő már nem alkalmas a fürdésre.

November már az utolsó hónapja a turisztikai szezonnak Zakynthoson, és a turisták száma minimális. A tengerparti üdülőhelyek és a városok csendesebbek lesznek, sok üzlet és étterem csökkentheti az üzemelési idejét. Az idő alkalmas lehet sétautakra és a sziget természeti szépségeinek megcsodálására, de érdemes hozni melegebb ruházatot és esernyőt az esős napokra.

Zakynthos időjárás december

Zakynthos időjárása decemberben a téli hónapokra jellemző, és az éghajlat hűvös és nedves. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Zakynthos szigetén december hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 10-16 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hidegek lehetnek, körülbelül 5-11 Celsius fok közötti.

Csapadék: Az esős napok száma növekszik, és az eső mennyisége jelentős lehet.

Szél: Az északi szél fújhat, és az időjárás hűvös és szeles lehet.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete tovább csökken, és már nem alkalmas a fürdésre.

December a téli szezon kezdetét jelzi Zakynthoson, és a turisták száma minimális. A tengerparti üdülőhelyek és a városok csendesebbek, sok hely zárva tart vagy csökkenti az üzemelési idejét. Az idő alkalmas lehet a téli sétautakra és a sziget néhány látnivalójának felfedezésére. Ajánlott meleg ruházat és esernyő az esős napokra.

Mikor érdemes  Zakynthosra utazni?

Zakynthosra való utazás ideális időpontja a tavasz és az ősz, különösen május-június és szeptember-október hónapok. Ezekben az időszakokban az időjárás általában kellemesen meleg, a turisták száma nem olyan magas, és a sziget zöldellik. Ebben az időszakban a tenger még mindig elég meleg a fürdéshez, és a sziget látványosságai is könnyen elérhetők.

Május-június:

Az időjárás kellemesen meleg, de még nem túl forró.
A természet virágzik, és a táj színpompás.
A tenger hőmérséklete megfelelő fürdéshez.
Kevésbé zsúfolt, mint a nyári hónapok.

Szeptember-október:

Az időjárás továbbra is kellemes, és a tenger még mindig meleg.
A turisták száma csökken, így a sziget csendesebb.
Az őszi színek és az enyhébb hőmérséklet teszi vonzóvá az utazást.

A nyári hónapokban, különösen július és augusztus, az idő forró, a turisták száma pedig tetőzik. Ez az időszak ideális a fürdésre, de a strandok és a látnivalók zsúfoltabbak lehetnek. Ha a túlzott forróságot és a tömeget el szeretnéd kerülni, érdemes az előbb említett tavaszi és őszi hónapokat választani Zakynthosra utazásra.