Tenerife időjárás, vízhőmérséklet

tenerife időjárás, vízhőmérséklet

 

Tenerife éves időjárás, vízhőmérséklet

Tenerife két részre osztható, ami az időjárást illeti. Tenerife déli részére, mint például Playa de Las Americas, Los Cristianos, Los Gigantes a száraz időjárás, sok napsütés, magas hőmérséklet jellemző, különösen nyáron. Az eső kevés még télen is.

Tenerife északi részén, mint például Puerto de La Cruz alacsonyabb a hőmérséklet, bár 13 fok alá ritkán süllyed. Az időjárást a napsütés és felhős ég váltakozása jellemzi, és a rendszeres záporok különösen télen és tavasszal.

Az egyik legszokatlanabb időjárási jelenség Tenerifén az úgynevezett „calima”. Ilyenkor Afrikából egy meleg áramlat érkezik sok porral Tenerifére, ettől a levegő meleg és fojtogató, és a sok portól olyan, mintha köd lenne. Calima az év bármely szakaszában előfordulhat, de a leggyakoribb télen és nyáron. 

Tenerife időjárás január

Január a leghidegebb hónap Tenerifén, a hőmérséklet alacsony a többi hónaphoz képest, gyakran felhős az ég. Január csapadékos hónapnak számít, Tenerife északi részén egész évben lehet esőre számítani, januárban a déli részén is. Az átlaghőmérséklet 20 fok körül alakul, de esténként lehűl a levegő 13 fokra. A tenger hőmérséklete átlagosan 20 fokos.

Tenerife időjárás február

Február viszonylag hideg hónapnak számít Tenerifén. Tenerife déli részén a maximum hőmérséklet 20 fok körül alakul, Tenerife északi részén ennél hidegebb van. Esőre is lehet számítani, a tenger hőmérséklete átlagosan 19 fokos.

Tenerife időjárás március

Márciusban kezd melegedni az időjárás Tenerifén, és fokozatosan melegszik március vége fele. Általában március harmadik hete a legmelegebb. A csúcshőmérséklet 21 fok körül várható. Tenerife északi részén ennél hűvösebb szokott lenni az idő, mint általában. Az esős napok száma átlagosan 4, a vízhőmérséklet 19 fokos.

Tenerife időjárás április

Áprilisban tovább melegszik az idő, az esős napok száma csökken. A maximum hőmérséklet 22 fok, a minimum 15. A tenger hőmérséklete 20 fokos.

Tenerife időjárás május

Májusban tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet 23 fok. Májusban a harmadik hét a legmelegebb általában. Kevés esőre lehet számítani, sokat süt a nap, a vízhőmérséklet átlagosan 20 fok.

Booking.com

Tenerife időjárás június

Júniusban kezdődik a nyár Tenerifén, az időjárás egyre melegebb, naposabb és szárazabb. A maximum hőmérséklet 25 fok, a minimum 18, de ez inkább csak Tenerife déli részére jellemző, Tenerife északi részén valamivel hűvösebb van. Eső minimális júniusban, a tenger hőmérséklete 22 fokos.

Tenerife időjárás július

Júliusban igazi nyári időjárásra lehet számítani Tenerifén, ez az egyik legnaposabb hónap, és ilyenkor a legmelegebb a tenger, 22 fokos. A nappali maximum hőmérséklet 27 fok, éjjel 19 fokra hűl le a levegő, kevés eső lehetséges.

Tenerife időjárás augusztus

Augusztus az egyik legmelegebb hónap Tenerifén. A sok napsütés, kék égbolt és a meleg idő garantált. A maximum hőmérséklet 28 fok, de északon valamivel hűvösebb van, mint általában. Esőre szinte egyáltalán nem kell számítani, a tenger 23 fokos.

Tenerife időjárás szeptember

Szeptember az egyik legmelegebb hónap, sok napsütésre és minimális esőre lehet számítani. A maximális hőmérséklet 27 fok, a minimális 20 fok. A tenger hőmérséklete 24 fokos.

Tenerife időjárás október

Októberben kezd hűvösebbre fordulni az idő, és az esős napok száma is növekszik, ennek ellenére a tenger vize meleg, 24 fokos. 

Tenerife időjárás november

Novemberben Tenerifei viszonylatban hűvös az idő, a maximum hőmérséklet 23 fok, a minimum hőmérséklet 17, ami jóval melegebb, mint a magyar november. Az esős napok száma növekszik 12-re. A tengervíz alkalmas a fürdőzésre, 22 fokos.

Tenerife időjárás december

December az egyik leghidegebb hónap Tenerifén, de a magyar időjáráshoz képest jóval melegebb van. A maximum hőmérséklet 20, a minimum 14 fok körül alakul Tenerife déli részén, északon valamivel hűvösebb van. A tenger hőmérséklete átlagosan 21 fokos.

Tenerife pontos idő, időeltolódás, időzónáért kattints a linkre!