Nápoly időjárás

Nápoly időjárás, tengerhőmérséklet

Nápolyban a mediterrán éghajlat uralkodik, melynek jellemzője a meleg, száraz nyár és a hűvös, csapadékos tél. A tavasz és az ősz kellemes hőmérsékletű, ideális időpont a városnézéshez.

Nápoly éves időjárás, Nápoly átlagos időjárás

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Nápolyban. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Nápoly időjárás január

Nápolyban a január a leghidegebb hónap, az átlaghőmérséklet 8°C körül alakul. A csapadék mértéke ekkor a legmagasabb, de a hóesés ritka. A szél mérsékelt, de néha viharos is lehet. A nappali órák rövidek, a napsütéses órák száma kevés. A tenger hőmérséklete 15°C körül van.

Nápoly időjárás február

A februári időjárás hasonlít a januárihoz, az átlaghőmérséklet 9°C körül van. A csapadék mértéke továbbra is magas, de a napsütéses órák száma fokozatosan növekszik. A tenger hőmérséklete 14°C körül van.

Nápoly időjárás tavasszal

Nápoly időjárás március

A tavasz beköszöntével a hőmérséklet emelkedni kezd, az átlaghőmérséklet 12°C körül alakul. A csapadék mértéke csökken, a napsütéses órák száma pedig növekszik. A hónap végén már virágozni kezdenek a fák és a virágok. A tenger hőmérséklete 15°C körül van.

Nápoly időjárás április

Az áprilisi időjárás kellemes, az átlaghőmérséklet 16°C körül van. A csapadék mértéke mérsékelt, a napsütéses órák száma pedig sok. Ideális időpont a városnézéshez és a kirándulásokhoz. A tenger hőmérséklete 17°C körül van.

Nápoly időjárás május

A május Nápolyban a tavasz legszebb hónapja, az átlaghőmérséklet 20°C körül alakul. A csapadék mértéke kevés, a napsütéses órák száma pedig a legmagasabb. A tenger hőmérséklete már kellemes a fürdéshez, 20°C körül van.

Nápoly időjárás nyáron

Nápoly időjárás június

A nyár beköszöntével a hőmérséklet emelkedni kezd, az átlaghőmérséklet 24°C körül van. A csapadék minimális, a napsütéses órák száma pedig a legmagasabb. A tenger hőmérséklete ideális a fürdéshez, 23°C körül van.

Nápoly időjárás július

A július Nápolyban a legmelegebb hónap, az átlaghőmérséklet 28°C körül mozog. A csapadék minimális, a napsütéses órák száma pedig a legmagasabb. A tenger hőmérséklete ideális a fürdéshez, 26°C körül van.

Nápoly időjárás augusztus

Az augusztusi időjárás hasonlít a júliusihoz, az átlaghőmérséklet 28°C körül van. A csapadék minimális, a napsütéses órák száma pedig a legmagasabb. A tenger hőmérséklete ideális a fürdéshez, 26°C körül van.

Nápoly időjárás ősszel

Nápoly időjárás szeptember

Az ősz beköszöntével a hőmérséklet fokozatosan csökkenni kezd, az átlaghőmérséklet 25°C körül alakul. A csapadék mértéke kissé emelkedik, de a napsütéses órák száma még mindig sok. A tenger hőmérséklete 24°C körül van.

Nápoly időjárás október

Az októberi időjárás kellemes, az átlaghőmérséklet 21°C körül van. A csapadék mértéke mérsékelt, a napsütéses órák száma pedig csökken. A tenger hőmérséklete 21°C körül van.

Nápoly időjárás télen

Nápoly időjárás november

A novemberben a hőmérséklet tovább csökken, az átlaghőmérséklet 16°C körül alakul. A csapadék mértéke ismét emelkedik, a napsütéses órák száma pedig kevés. A tenger hőmérséklete 18°C körül van.

Nápoly időjárás december

December Nápolyban a leghidegebb hónapok egyike, az átlaghőmérséklet 10°C körül alakul. A csapadék mértéke továbbra is magas, de a hóesés ritka. A szél mérsékelt, de néha viharos is lehet. A nappali órák rövidek, a napsütéses órák száma a legalacsonyabb. A tenger hőmérséklete 16°C körül van, ami a fürdésre már kevésbé alkalmas.

Mikor érdemes Nápolyba utazni?

Nápolyba utazni tavasszal (április-május) és őszszel (szeptember-október) a legideálisabb. Ekkor a hőmérséklet kellemes, nem túl meleg és nem is túl hideg, így ideális a városnézéshez és a kirándulásokhoz. A csapadék mértéke is mérsékelt, a napsütéses órák száma pedig sok.

Nyáron (június-augusztus) Nápolyban nagyon meleg van, a hőmérséklet gyakran meghaladja a 30°C-ot. A csapadék minimális, a napsütéses órák száma pedig a legmagasabb. Ekkor ideális a tengerparti nyaralás, de a városnézéshez a nagy meleg megnehezítő lehet.

Télen (december-március) Nápolyban enyhe az időjárás, az átlaghőmérséklet 10°C körül alakul. A csapadék mértéke magasabb, a napsütéses órák száma pedig kevesebb. Ekkor a szállás és a repülőjegy olcsóbb, de a tengerparton nem lehet fürdeni.

Hasznos információk

Nápolyban a nyári hónapokban sok a turista, így érdemes előre foglalni szállást és repülőjegyet.


A téli hónapokban Nápolyban kevesebb a turista, de a nyitvatartási idő is rövidebb lehet.

Ünnepnapok Olaszországban