Róma időjárás

Róma időjárás

Róma éves időjárás, Róma átlagos időjárás

Róma időjárás január

A január a leghidegebb hónap Rómában, de a mediterrán éghajlatnak köszönhetően nincsen túl hideg, az átlaghőmérséklet 8 fok körül várható. Január nem csak a leghidegebb, de a legcsapadékosabb hónap is,  januárban általában 7 nap esik az eső, de csak rövidebb esőkre lehet számítani.

Róma időjárás február

Február szintén elég hideg Rómában, az átlaghőmérséklet 8 C körül alakul, de február vége felé egyre melegebb az idő. A reggelek hidegek, de délután már egész kellemes a hőmérséklet. Február viszonylag csapadékos hónapnak számít, átlagosan 6 nap lehet esőre számítani.

Róma időjárás tavasszal

Róma időjárás március

Márciusban beköszönt a tavasz Rómába, és a hőmérséklet folyamatosan emelkedik. Március elején az átlaghőmérséklet 9 fok körül várható, március végére már 12 fok. Március kevésbé csapadékos mint január és február, és a napsütéses órák száma is magas, a kék égbolt és a kellemes hőmérséklet ideális a városnézéshez.Booking.com

Róma időjárás április

Az átlaghőmérséklet április elején Rómában 12 fok körül várható, április végére már 15 fok. A délutánok általában már kellemesen naposak és melegek, de estére lehűl a levegő. Április a kevésbé csapadékos hónapok közé tartozik, de nem árt esernyővel készülni, mert záporok előfordulhatnak.

Róma időjárás május

Májusban ideális az időjárás egy római látogatáshoz, az átlaghőmérséklet 15-20 fok között alakul, se nem túl hideg, se nem túl meleg. Ezen kívül május az egyik legszárazabb hónap, így kicsi az esélye, hogy egy eső elrontja a városnézést. A napsütéses órák száma átlagosan napi 12 óra.

Róma időjárás nyáron

Róma időjárás június

Június elején az átlaghőmérséklet 20 fok körül várható, június végére megemelkedik 23-24 fokra. Júniusban meleg nappalokra és hűvös estékre és kevés csapadékra lehet számítani. Júniusban süt a legtöbbet a nap, átlagosan napi 13 órát.

Róma időjárás július

Július a legmelegebb hónap Rómában, meleg időre, sok napsütésre és kevés csapadékra lehet számítani. Az átlaghőmérséklet 25-27 fok között alakul, a hónap vége felé fokozatosan melegszik az időjárás.

Róma időjárás augusztus

Augusztus a nyár vége Rómában, augusztus elején még 27 fok az átlaghőmérséklet, ami augusztus végére 25 fokra csökken. Ahogy a hőmérséklet csökken, úgy csökken a napsütéses órák száma is, és az eső esélye pedig növekszik. Általában 6 nap lehet esőre számítani augusztusban.

Róma időjárás ősszel

Róma időjárás szeptember

Szeptemberben tovább csökken a hőmérséklet, de azért még kellemes az időjárás. Szeptember elején az átlaghőmérséklet 23 fok, szeptember végén már csak 19 fok. A napsütéses órák száma átlagosan napi 10 óra, és 9 nap lehet esőre számítani.

Róma időjárás október

Októberben igazi őszi időjárásra lehet számítani, a levelek sárgulnak, és kellemesen hűvös a levegő. Október elején 19 fok az átlaghőmérséklet, október végére 14-15 fokra csökken. A napsütéses órák száma átlagosan napi 8 óra, 12 nap lehet esőre számítani.

Róma időjárás télen

Róma időjárás november

Novemberben beköszönt a tél Rómába, november elején az átlaghőmérséklet 14-15 fok, a november végén pedig 10 fok körül várható. November esős hónapnak számít, a hónapban 15 napon fordulhat elő eső.

Róma időjárás december

December az egyik leghidegebb hónap,  az átlaghőmérséklet 8-10 C között várható és esőre is lehet számítani. A napsütéses órák száma átlagosan napi 6 óra.

Ünnepnapok Olaszországban