Madeira időjárás, vízhőmérséklet

Madeira időjárás vízhőmérséklet

Madeirán szubtrópusi éghajlat uralkodik, melyet enyhe telek és meleg, száraz nyarak jellemzik. Az egész évben kellemes az időjárás, kevés a hőmérsékletingadozás.

Madeira éves időjárás, vízhőmérséklet

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Madeirán. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Madeira időjárás január

Madeira januárban enyhe éghajlatáról ismert, és az időjárás mérsékelt. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Madeirán január hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 16-20 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hűvösek lehetnek, körülbelül 10-14 Celsius fok közötti.

Csapadék: Madeirán egész évben lehet enyhe csapadék, de januárban a csapadék mennyisége általában növekszik. Előfordulhatnak esőzések és záporok.

Szél: Az északi szél jellemző ebben az időszakban, de általában nem túl erős.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete januárban is enyhe, de gyakran még mindig alkalmas lehet fürdésre, körülbelül 18-20 Celsius fok közötti.

Madeira januárban nem a legforróbb időszak, és a turisták száma is alacsonyabb lehet. Ezért ideális időszak lehet azoknak, akik szeretnék elkerülni a forró nyári időt és a zsúfolt turistahelyeket. Azok, akik szeretik a csendesebb környezetet és a gyönyörű tájakat, értékelni fogják Madeirát januárban is. Ajánlott melegebb ruházat, kényelmes cipő és esernyő is, mivel előfordulhatnak esős napok.

Madeira időjárás február

Madeira időjárása februárban továbbra is enyhe és mérsékelt. Az éghajlat mediterrán jellegű, és a tenger közelében fekvő sziget enyhíti a hőmérsékleti ingadozásokat. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Madeirán február hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 16-20 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hűvösek lehetnek, körülbelül 11-15 Celsius fok közötti.

Csapadék: Madeirán továbbra is lehet csapadék februárban, és előfordulhatnak esőzések és záporok.

Szél: Az északi szél továbbra is jellemző lehet, de általában nem túl erős.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete továbbra is enyhe, de lehet, hogy már kevésbé alkalmas a fürdésre, körülbelül 17-19 Celsius fok közötti.

Február továbbra is a szezon egyik csendesebb hónapja Madeirán, és a turisták száma továbbra is alacsonyabb lehet. A sziget továbbra is élvezhető, különösen azok számára, akik szeretik a kellemes időjárást és a szép tájat. Ajánlott réteges öltözködés, kényelmes cipő és esernyő a változó időjárás miatt.

Madeira időjárás március

Madeira időjárása márciusban továbbra is enyhe és tavaszias. Az éghajlat mérsékelt, és a tenger szabályozza a hőmérsékletet. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Madeirán március hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 16-20 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hűvösek lehetnek, körülbelül 12-16 Celsius fok közötti.

Csapadék: Márciusban is előfordulhat csapadék, és esőzések, záporok egyaránt jellemzőek lehetnek.

Szél: Az északi szél továbbra is jellemző lehet, de általában nem túl erős.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete továbbra is enyhe, de valószínűleg már kevésbé alkalmas a fürdésre, körülbelül 17-18 Celsius fok közötti.

Március Madeirán már egy kora tavaszi időszak, és a természet virágzásnak indul. A turisták száma lassan növekedhet ebben a hónapban, de még mindig meglehetősen csendes. A sziget továbbra is ideális helyszín lehet azok számára, akik szeretik a kellemes időjárást, a virágokat és a szép tájat. Ajánlott könnyű réteges öltözködés és esernyő, valamint kényelmes cipő a sziget felfedezéséhez.

Madeira időjárás április

Madeira időjárása áprilisban tovább javul, és az éghajlat továbbra is enyhe és tavaszias. A hőmérséklet emelkedik, és a természet még inkább virágba borul. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Madeirán április hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 17-21 Celsius fok között mozog. Az éjszakák továbbra is hűvösek lehetnek, körülbelül 12-16 Celsius fok közötti.

Csapadék: Bár előfordulhat esőzés és zápor, áprilisban általában kevesebb csapadék várható, mint a téli hónapokban.

Szél: Az északi szél továbbra is jellemző lehet, de általában nem túl erős.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete továbbra is emelkedik, de még mindig lehet, hogy csak néhány bátorabb látogató fürdik, körülbelül 18-19 Celsius fok közötti.

Április Madeirán már egy ideális időszak a tavaszi virágzás és a kellemes időjárás élvezetére. A turisták száma lassan növekszik, de még mindig viszonylag csendes. A sziget számos szabadtéri tevékenységet kínál, és a tájat színes virágok borítják. Ajánlott könnyű ruházat és esernyő a változó időjárásra, valamint kényelmes cipő a sziget felfedezéséhez.

Madeira időjárás május

Madeira időjárása májusban tovább javul, és az éghajlat továbbra is kellemesen enyhe és tavaszias. Május az egyik legjobb hónap Madeirában az időjárás és a természeti szépségek élvezetére. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Madeirán május hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 18-22 Celsius fok között mozog. Az éjszakák továbbra is kellemesen hűvösek lehetnek, körülbelül 13-17 Celsius fok közötti.

Csapadék: Májusban általában már kevesebb csapadék várható, és az esőzések is ritkábbak lehetnek.

Szél: Az északi szél továbbra is jellemző lehet, de általában nem túl erős.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete továbbra is emelkedik, és már sokkal alkalmasabb a fürdésre, körülbelül 19-20 Celsius fok közötti.

Május Madeirán az egyik legkedveltebb hónap a turisták számára. Az időjárás kellemesen meleg, a természet virágzik, és a sziget számos fesztivállal és rendezvénnyel várja a látogatókat. Az éjszakák még mindig hűvösek lehetnek, ezért érdemes hozni egy könnyű kabátot vagy pulóvert az esti órákra. Kényelmes cipő és napvédő krém is ajánlott a sziget felfedezéséhez.

Madeira időjárás június

Madeira időjárása júniusban már a nyári hónapokra jellemző, és az éghajlat melegebb és szárazabb. Június a turisták egyik kedvelt időszaka, amikor a sziget teljes virágzásban van. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Madeirán június hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 20-24 Celsius fok között mozog. Az éjszakák is melegebbek, körülbelül 15-19 Celsius fok közötti.

Csapadék: Június a szárazabb hónapok egyike, és a csapadék mennyisége általában minimális.

Szél: Az északi szél továbbra is lehet jelen, de általában nem túl erős.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete továbbra is megfelelő a fürdéshez, körülbelül 20-21 Celsius fok közötti.

Június Madeirán ideális időszak a sziget felfedezésére és a szabadban való tevékenységekre. A napos és meleg időjárás, valamint a virágzó táj vonzza a látogatókat. Fontos azonban megjegyezni, hogy júniusban a turisták száma már növekedhet, és néhány népszerű helyszín zsúfolt lehet. Ezért érdemes előre tervezni és időben foglalni a szállásokat és az aktivitásokat. Napvédő krém, könnyű ruházat és egyéb napvédelmi eszközök használata is ajánlott.

Madeira időjárás július

Madeira időjárása júliusban továbbra is meleg és nyárias. Ez az egyik legmelegebb hónap a szigeten, és ideális azok számára, akik szeretik a forró időt és a napsütést. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Madeirán július hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 22-26 Celsius fok között mozog. Az éjszakák is melegebbek, körülbelül 17-21 Celsius fok közötti.

Csapadék: Július Madeirán a száraz hónapok egyike, és a csapadék minimális lehet.

Szél: Az északi szél továbbra is lehet jelen, de általában nem túl erős.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete továbbra is kellemesen meleg, alkalmas a fürdésre, körülbelül 21-22 Celsius fok közötti.

Július Madeirán a főszezon egyike, és a turisták száma a csúcson lehet. A sziget népszerűsége miatt néhány népszerű helyszín és szolgáltatás zsúfolt lehet. Fontos előre tervezni és időben foglalni a szállásokat és az aktivitásokat. A könnyű és levegős ruházat, napvédő krém és egyéb napvédelmi eszközök használata ajánlott a forró időben.

Madeira időjárás augusztus

Madeira időjárása augusztusban továbbra is forró és nyárias. Ez a hónap továbbra is a főszezon része, és a turisták száma a csúcson lehet. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Madeirán augusztus hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 23-27 Celsius fok között mozog. Az éjszakák is melegebbek, körülbelül 18-22 Celsius fok közötti.

Csapadék: Augusztus Madeirán a száraz hónapok egyike, és a csapadék minimális lehet.

Szél: Az északi szél továbbra is lehet jelen, de általában nem túl erős.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete továbbra is kellemesen meleg, alkalmas a fürdésre, körülbelül 22-23 Celsius fok közötti.

Augusztus Madeirán ideális időszak a napozásra, fürdésre és a sziget számos szabadtéri tevékenységének élvezetére. Azonban a turisták száma ebben a hónapban a legmagasabb lehet, és a népszerű helyszínek zsúfoltak lehetnek. Érdemes előre tervezni és időben foglalni a szállásokat és az aktivitásokat. Könnyű, légáteresztő ruházat, napvédő krém és más napvédelmi eszközök használata ajánlott a forró időben.

Madeira időjárás szeptember

Madeira időjárása szeptemberben továbbra is kellemes és nyárias, bár ebben a hónapban már enyhe változások tapasztalhatók a nyári forrósághoz képest. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Madeirán szeptember hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 22-26 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hűvösebbek lehetnek, körülbelül 17-21 Celsius fok közötti.

Csapadék: Szeptember Madeirán már egy kicsit csapadékosabb lehet, és előfordulhatnak záporok.

Szél: Az északi szél továbbra is lehet jelen, de általában nem túl erős.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete továbbra is kellemes, alkalmas a fürdésre, körülbelül 22-23 Celsius fok közötti.

Szeptember Madeirán az egyik legkedveltebb időszak a turisták számára. Az időjárás még mindig kellemes, a tenger meleg, és a sziget még mindig zöld és virágzik. Ebben a hónapban kevesebb turista lehet, mint a nyári hónapokban, így a sziget látványosságai kevésbé zsúfoltak lehetnek. Ajánlott réteges öltözködés, könnyű kabát és esernyő az esetleges záporok miatt.

Madeira időjárás október

Madeira időjárása októberben már az őszi hónapokra való átmenetet mutatja, de még mindig kellemes és enyhe. Az időjárás továbbra is kedvező, és a természeti szépségek is megmaradnak. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Madeirán október hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 20-24 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hűvösebbek lehetnek, körülbelül 15-19 Celsius fok közötti.

Csapadék: Október Madeirán tovább növelheti a csapadékhajlamot, és gyakoriak lehetnek záporok és esőzések.

Szél: Az északi szél továbbra is lehet jelen, de általában nem túl erős.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete még mindig meglehetősen kellemes, de kezd lehűlni, körülbelül 21-22 Celsius fok közötti.

Október Madeirán jó időszak a természeti szépségek és a sziget felfedezésére. A turisták száma valószínűleg kevesebb lesz, így a népszerű helyszínek és látványosságok kevésbé zsúfoltak lehetnek. Fontos azonban figyelembe venni az esetleges esőt, és érdemes hozni egy esernyőt vagy esőkabátot. Réteges öltözködés is ajánlott az esetlegesen változó időjárás miatt.

Madeira időjárás november

Madeira időjárása novemberben tovább hűl, és az esős időszak is fokozódik. Ez az egyik utolsó hónap ahol a turisták még élvezhetik Madeira kellemes klímáját, de érdemes figyelembe venni az esős napokat és a hűvösebb hőmérsékletet. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Madeirán november hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 18-22 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hűvösebbek lehetnek, körülbelül 13-17 Celsius fok közötti.

Csapadék: November Madeirán az egyik leghidegebb és legcsapadékosabb hónap, és gyakoriak lehetnek az esőzések.

Szél: Az északi szél továbbra is lehet jelen, és a szélerősség növekedhet.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete továbbra is lehűl, de még mindig elég enyhe a fürdéshez, körülbelül 20 Celsius fok körül.

November Madeirán már az előtél kezdetét jelzi, és a turisták száma jelentősen csökkenhet. Az esős idő miatt fontos esernyőt és esőkabátot vinni. A réteges öltözködés ajánlott, mivel a hőmérséklet változhat. Azok, akik szeretik a nyugodt környezetet és az esőszagot, élvezhetik Madeira egyedi szépségeit ebben a hónapban.

Madeira időjárás december

Madeira időjárása decemberben az év utolsó hónapjával együtt hűl és az esős idő tovább fokozódik. Az év vége felé a szigeten már tél van, és a klíma hűvösebb lesz. Itt vannak az átlagos időjárási jellemzők Madeirán december hónapban:

Átlaghőmérséklet: Napközbeni hőmérséklet általában 16-20 Celsius fok között mozog. Az éjszakák hűvösebbek lehetnek, körülbelül 11-15 Celsius fok közötti.

Csapadék: December Madeirán továbbra is csapadékos hónap, és az esőzések gyakoriak lehetnek.

Szél: Az északi szél továbbra is lehet jelen, és az erőssége változhat.

Tengerhőmérséklet: A tenger hőmérséklete továbbra is hűl, és a fürdéshez már kevésbé alkalmas, körülbelül 18 Celsius fok körül.

December Madeirán az év vége, és az ünnepek közeledése miatt néhány turista még mindig látogathatja a szigetet. Az esős idő miatt fontos esernyőt és esőkabátot vinni. A réteges öltözködés ajánlott, mivel a hőmérséklet változhat. Az év utolsó hónapjában a sziget természeti szépségei továbbra is lenyűgözőek lehetnek, de azoknak, akik szeretik a melegebb klímát, érdemes figyelembe venni a hűvös időjárást.

Mikor érdemes  Madeirára utazni?

Madeirára való utazás ideális időpontja függ az egyéni preferenciáktól és azoktól az élményektől, amelyeket a látogatók szeretnének megélni. Az év bármely szakaszában számos különböző tevékenység és látnivaló élvezhető a szigeten. Az alábbiakban összefoglalom, mikor érdemes Madeirára utazni az időjárás, a turisták száma és az egyéb tényezők alapján:

Tavasz (március-május): Ebben az időszakban a tavasz virágzásban van, a sziget zöldell és tele van színes virágokkal. Az időjárás már enyhe, a turisták száma még nem olyan magas, és ideális a sziget felfedezéséhez és túrázáshoz.

Nyár (június-augusztus): Ezek a hónapok a legforróbbak Madeirán, a tenger pedig kellemesen meleg. Ez a főszezon, tehát a turisták száma a csúcson lehet. Fürdésre, napozásra és szabadtéri tevékenységekre ideális időpont.

Ősz (szeptember-november): Az ősz továbbra is kellemes időt kínál, a turisták száma kevesebb lehet, és az esős idő csak később kezdődik. Ebben az időszakban is jó lehetőség túrázáshoz és a sziget élvezetéhez.

Tél (december-február): A téli hónapok enyhébbek Madeirán, bár hűvösebbek, és gyakoriak az esőzések. December a karácsonyi dekorációk és ünnepek miatt is kedvelt időszak lehet.

Összességében, a legjobb időpont a látogatásra tavasszal és ősszel lehet, amikor az időjárás enyhe, és a sziget különféle szépségei élvezhetők. Azonban, ha a melegebb időjárás és a fürdés a cél, akkor a nyár is kiváló lehetőség.