Mallorca időjárás, tenger hőmérséklet

mallorca időjárás

Mallorca éves időjárás, tenger hőmérséklet

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Mallorcán. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Mallorca időjárás január

Január az egyik leghidegebb hónap Mallorcán. A maximum hőmérséklet 15 fok körül van, éjjel 5 fokig hűl le a levegő. Naponta átlagosan csak két órát süt a nap, 11 nap lehet esőre, 5 nap pedig ködre számítani. A tenger hőmérséklete 6 fokos.

Mallorca időjárás február

Február szintén hideg hónapnak számít Mallorcán. A maximum hőmérséklet 15 fok körül van, éjjel 5 fokig hűl le a levegő. Naponta átlagosan csak három órát süt a nap, 8 nap lehet esőre, 5 nap pedig ködre számítani. A tenger hőmérséklete 6 fokos.

Mallorca időjárás március

Márciusban kezd melegedni az idő, a nappali csúcshőmérséklet március elején 16 fok körül várható, de március végére már 21 fok is lehet. Éjszaka 5-7 fokig hűl le a levegő. A nap is többet süt, a napsütéses órák száma átlagosan napi 6-7 óra. Az esős napok száma 8, de csak kisebb záporokra lehet számítani. A tenger hőmérséklete 14 fokos.

Mallorca időjárás április

Áprilisban tovább melegszik az idő, a nappali csúcshőmérséklet április elején 18 fok körül várható, de április végére már 24 fok is lehet. Éjszaka 7-10 fokig hűl le a levegő. A nap is többet süt, a napsütéses órák száma átlagosan napi 10  óra. Az esős napok száma 9, de csak kisebb záporokra lehet számítani. A tenger hőmérséklete 16 fokos.

Mallorca időjárás május

Májusban igazán kellemes az idő Mallorcán, a nappali csúcshőmérséklet a hónap elején 21 fok körül várható, de május végére már 25 fok is lehet. Éjszaka 10-14 fokig hűl le a levegő. A napsütéses órák száma átlagosan napi 12  óra. Az esős napok száma 7, de csak kisebb záporokra lehet számítani. A tenger hőmérséklete 18 fokos.

Mallorca időjárás június

Júniusban kezdődik a nyár Mallorcán, a nappali csúcshőmérséklet a hónap elején 25 fok körül várható, a hónap végére már 29 fok is lehet. Éjszaka 14-17 fokig hűl le a levegő. A napsütéses órák száma átlagosan napi 12  óra. Június száraz hónapnak számít, az esős napok száma 5, de csak kisebb záporokra lehet számítani. A tenger hőmérséklete 21 fokos. A páratartalom 46-95% között váltakozik.Booking.com

 

Mallorca időjárás július

Júliusban igazi nyári időre lehet számítani Mallorcán, a kék égbolt és a sok napsütés garantált. A nappali csúcshőmérséklet a hónap elején 30 fok körül várható, a hónap végére már 34 fok is lehet. Éjszaka 18-22 fokig hűl le a levegő. Július a legnaposabb hónap, a napsütéses órák száma átlagosan napi 13  óra. Július száraz hónapnak számít, az esős napok száma 3. A tenger hőmérséklete 24 fokos. A páratartalom 45-94% között váltakozik.

Mallorca időjárás augusztus

Augusztus az egyik legmelegebb hónap Mallorcán. A nappali csúcshőmérséklet 30 fok körül alakul, éjszaka 19 fokra hűl. A napsütéses órák száma átlagosan 12 óra naponta. Augusztus száraz hónap, kevés csapadékra lehet számítani, 4 nap az esős napok száma augusztusban. Augusztusban a legmelegebb a tenger, a víz hőmérséklete 26 fokos. A páratartalom 47-94% között váltakozik.

Mallorca időjárás szeptember

Szeptemberben a forró nyár után kezd csökkenni a hőmérséklet. A nappali csúcshőmérséklet 25-29 fok körül alakul, éjszaka 20 fokra hűl. A napsütéses órák száma átlagosan 10 óra naponta. Az esős napok száma 8 szeptemberben. A tenger nagyon kellemes szeptemberben, a víz hőmérséklete 22 fokos. A páratartalom 55-97% között váltakozik.

Mallorca időjárás október

Októberben tovább csökken a hőmérséklet. A nappali csúcshőmérséklet 21-25 fok körül alakul, éjszaka 11-15 fokra hűl. A napsütéses órák száma átlagosan 8 óra naponta. Október a legcsapadékosabb hónap, 11 nap lehet eső. A tenger hőmérséklete 25 fokos. A páratartalom 52-96% között váltakozik.

Mallorca időjárás november

Novemberben a nappali csúcshőmérséklet 19 fok körül alakul, éjszaka 8 fokra hűl. A napsütéses órák száma átlagosan csak napi 2 óra naponta. Esőre  12 nap lehet számítani. A tenger hőmérséklete 8 fokos.

Mallorca időjárás december

December az egyik leghidegebb hónap Mallorcán, nappali csúcshőmérséklet 16 fok körül alakul, éjszaka 6 fokra hűl. A napsütéses órák száma átlagosan csak napi 2 óra naponta. Esőre  12 nap lehet számítani. A tenger hőmérséklete 7 fokos.

Mallorca pontos idő, időeltolódás