Athén időjárás

Athén időjárás

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Athénban. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Athén éves időjárás, Athén átlagos időjárás

Athén időjárása január:

Januárban Athén időjárása enyhén hűvös, de még mindig elviselhető a turisták számára. A napközbeni átlaghőmérséklet általában 10-15 Celsius fok között mozog, és az éjszakák hidegek, 5-10 Celsius fok körül. Készüljön réteges öltözködéssel és ne felejtse el a meleg kabátot.

Athén időjárás február:

Februárban a hőmérséklet továbbra is hűvös, de enyhül. A napközbeni átlaghőmérséklet általában 11-16 Celsius fok között van, és az éjszakák sem túl hidegek, 6-11 Celsius fok körül. Ajánlott könnyű kabátot és esetleg esernyőt is hozni.

Athén időjárás tavasszal

Athén időjárás március:

Márciusban az időjárás már kellemesebb. A napközbeni hőmérséklet általában 13-18 Celsius fok között mozog, és az éjszakák sem hidegek, 8-13 Celsius fok körül. Ez az ideális időszak a tavaszi sétautakhoz és a város felfedezéséhez.

Athén időjárás április:

Áprilisban Athén időjárása tovább melegszik. A napközbeni átlaghőmérséklet általában 16-21 Celsius fok között van, és az éjszakák sem hűvösek, 11-16 Celsius fok körül. Készüljön könnyű ruházattal és napvédelemmel.

Athén időjárás május:

Májusban Athén időjárása már kellemesen meleg. A napközbeni hőmérséklet általában 20-25 Celsius fok között mozog, és az éjszakák sem túl hidegek, 15-20 Celsius fok körül. Ideális időszak a város szabadtéri tevékenységeihez.

 

Athén időjárás nyáron

Athén időjárás június:

Júniusban Athénban a nyár kezdetével az idő tovább melegszik. A napközbeni hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között van, és az éjszakák is enyhék, 18-23 Celsius fok körül. Ez a hónap ideális a város kertjeinek és kávézóinak élvezetéhez.

Athén időjárás július:

Júliusban az idő Athenában már nagyon meleg. A napközbeni átlaghőmérséklet általában 28-34 Celsius fok között mozog, és az éjszakák sem hűvösek, 20-25 Celsius fok körül. Fontos a megfelelő hidratálás és napvédelem.

Athén időjárás augusztus:

Augusztusban Athenában továbbra is forró időre számíthat. A napközbeni hőmérséklet általában 29-35 Celsius fok között van, és az éjszakák sem hűvösek, 21-26 Celsius fok körül. Könnyű, levegős ruházat és sok folyadék ajánlott.

 

Athén időjárás ősszel

Athén időjárás szeptember:

Szeptemberben Athén időjárása továbbra is meleg, de már enyhül. A napközbeni hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között mozog, és az éjszakák is kellemesen hűvösek, 18-23 Celsius fok körül. Ideális hónap városnézéshez és szabadtéri tevékenységekhez.

Athén időjárás október:

Októberben Athén időjárása tovább hűl, de még mindig kellemes. A napközbeni átlaghőmérséklet általában 20-25 Celsius fok között van, és az éjszakák hűvösek, 13-18 Celsius fok körül. Ajánlott könnyű kabátot és réteges öltözködést hozni.

Athén időjárás télen

Athén időjárás november:

Novemberben Athén időjárása tovább hűl. A napközbeni hőmérséklet általában 15-20 Celsius fok között mozog, és az éjszakák hidegek, 8-13 Celsius fok körül. Készüljön réteges öltözködéssel és meleg kabáttal.

Athén időjárás december:

Decemberben Athenában hűvös és esős időre kell számítani. A napközbeni átlaghőmérséklet általában 12-16 Celsius fok között van, és az éjszakák hidegek, 5-10 Celsius fok körül. Ajánlott meleg ruházat és esernyő is.

Mikor érdemes Athénba utazni?

Az ideális idő Athénba utazásra áprilistól júniusig és szeptembertől októberig terjed. Ezekben a hónapokban az időjárás kellemes, a hőmérséklet meleg, de nem túl forró, és kevés eső várható. Itt a részletek:

Április-május: Ezek a hónapok ideálisak a tavaszi virágzás és a kellemesen meleg idő miatt. A napok hosszabbak, és az átlaghőmérséklet 16-25 Celsius fok között mozog.

Szeptember-október: Az őszi hónapok is kiválóak Athén látogatására. A nyár hőjének enyhülése után a hőmérséklet továbbra is kellemes, általában 20-30 Celsius fok közötti.

Ezekben időszakokban a város nevezetességei és szabadtéri tevékenységei könnyen látogathatók, és a turisták száma általában kevesebb, mint a forróbb nyári hónapokban.

Azonban, ha a forró időt és a tengerpart élvezetét preferálod, és a turista forgalom sem zavar, július-augusztus is lehet számodra megfelelő. Ebben az időszakban azonban számolnod kell a magas hőmérséklettel és a nagyobb turistaforgalommal.

Hasznos információk:

.