Barcelona időjárás, tenger hőmérséklet

Barcelona időjárás

Barcelonát az enyhe tél, és a forró nyár jellemzi. Milyen az időjárás Barcelonában, mikor érdemes Barcelonába utazni?

Barcelona éves időjárás, tenger hőmérséklet

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Barcelonában. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Barcelona időjárás január

A januári nappali átlaghőmérséklet Barcelonában 4 és 13 fok között alakul, de egyes napokon a 16 fokot is elérheti. Januárban kevés a csapadék, alacsony a páratartalom, és a szél sem jelentős. A strandoláshoz hideg a január Barcelonában, a vízhőmérséklet általában 14 fokos, de akik várost szeretnének nézni, és nem szeretik a tömeget, azok számára január ideális lehet egy barcelonai utazáshoz.

Barcelona időjárás február

Barcelona februári időjárása általában változatos, napsütéses, felhős és esős napok is előfordulnak. A nappali átlaghőmérséklet Barcelonában 5 és 14 fok között alakul, de egyes napokon a 18 fokot is elérheti. Február esősebb hónapnak számít, és ha nem esik az eső, akkor is gyakran borult az idő. Februárban a tenger hőmérséklete átlagosan 13 fok. Ebben a hónapban viszonylag kevés turista van.

Barcelona időjárás március

Márciusban kezd melegedni az idő, a nappali átlaghőmérséklet 12 és 16 fok között várható. Március közepesen csapadékos hónapnak számít, a páratartalom és a szél is átlagos. A tenger hőmérséklete 14 fokos.

Barcelona időjárás április

Április a nyár kezdete Barcelonában, napi átlaghőmérséklet 10-18 Celsius között alakul, a maximum hőmérséklet a 22 fokot is elérheti. Főként napos az idő, de időnként felhős időszakok is vannak, és esőre is lehet számítani. A tenger hőmérséklete átlagosan 14 fokos.

Barcelona időjárás május

Májusra meleg, napos idő, és tiszta égbolt jellemző Barcelonában. A napi átlaghőmérséklet 20 fok körül szokott lenni, a maximum elérheti a 27 fokot is. A napsütéses órák száma magas, de időnként eső elfordulhat. A tenger hőmérséklete általában 18 fokos.

Barcelona időjárás június

Júniusban a napi átlaghőmérséklet 24 fok, a maximum 32 fok is lehet. Barcelonában június 22 és szeptember 19 között van a legmelegebb időszak, mikor a napi átlaghőmérséklet 25 fok felett van. Összehasonlításként Magyarországon a első fokozatú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet az előrejelzés alapján legalább egy napig meghaladja a 25 °C fokot. Június már nagyon meleg Barcelonában, ezért gondoskodni kell a megfelelő napvédelemről, és hosszú ideig nem javasolt a napon tartózkodni, és olyan szállást javasolt foglalni, ahol van légkondicionálás. A tenger hőmérséklete 21 fokos.

Barcelona időjárás július

Július az egyik legmelegebb hónap Barcelonában, a nappali átlaghőmérséklet 27 fok, a maximum hőmérséklet 33 fok is lehet. Július nagyon napos és száraz hónap, ezért a hőségre az és erős napsütésre fel kell készülni, napvédő krémmel, sapkával, folyadékkal, hosszú ideig nem javasolt a napon tartózkodni, és olyan szállást javasolt foglalni, ahol van légkondicionálás.. Július a strandolni vágyóknak ideális időpont Barcelona meglátogatására, a vízhőmérséklet 24 fokos. Mivel július főszezon, ezért általában sok turista van mindenhol.Booking.com

Barcelona időjárás augusztus

Augusztus a legmelegebb hónap Barcelonában, nagy a hőség, erős a napsütés, ami magas páratartalommal párosul, amitől még melegebbnek érezzük. A nappali átlaghőmérséklet 28 fok, a maximum gyakran van 30 fok felett. Csak azok utazzanak augusztusban Barcelonába, akik bírják a nagy meleget, és ők is készüljenek fel megfelelően napvédő krémmel, sapkával, folyadékkal, hosszú ideig nem javasolt a napon tartózkodni, és olyan szállást javasolt foglalni, ahol van légkondicionálás. Ebbe a hónapban a legmelegebb a tenger hőmérséklete, 26 fokos, de az erős nap miatt, 11 és 16 óra között nem javasolt a napon tartózkodni. De délután 4 után is jót lehet strandolni, mivel még akkor is meleg van, és sokáig van világos. A helyi lakosok általában augusztusban mennek szabadságra, ezért a kisebb üzletek zárva lehetnek.

Barcelona időjárás szeptember

Barcelonában a legmelegebb időszak szeptember 19-ig tart, így szeptember elején még részünk lehet nagy melegben, de azért szeptemberben már sokkal kellemesebb a hőmérséklet, mint augusztusban. Meleg van, de már nem annyira elviselhetetlenül. A nappali átlaghőmérséklet 26 fok, napos, száraz hónap a szeptember. A napvédelemről azért gondoskodni kell, és légkondicionált szállást javasolt választani. A tenger hőmérséklete 24 fokos, így alkalmas a strandolásra, és ilyenkor már a turista is kevesebb.

Barcelona időjárás október

Októberben már nincsen kánikula, a nappali átlaghőmérséklet 23 fok. Sokat süt a nap, de vannak időszakok, mikor borús az ég, és esőre is lehet számítani, mivel október az egyik legcsapadékosabb hónap. Október a városnézésre alkalmas, mivel nincsen nagy hőség és a turista is kevesebb. A tenger hőmérséklete 22 fokos, ami jó a vízi sportokhoz és akár úszni is lehet.

Barcelona időjárás november

Novemberben a nappali átlaghőmérséklet 8 és 17 fok között alakul, november vége felé haladva fokozatosan csökken a hőmérséklet. Barcelonában a hideg időszak november 20 és március 23 között van. Esőre is lehet számítani, ezért javasolt esernyővel, esőkabáttal készülni. A tenger hőmérséklete novemberben általában 18 fokos. November a városnézésre, kirándulásra alkalmas hónap, nem a strandolásra.

Barcelona időjárás december

December az egyik leghidegebb hónap Barcelonában, de koránt sincs olyan hideg, mint Magyarországon. A nappali átlaghőmérséklet 14 fok körül alakul, és esőre is lehet számítani, az ég általában tiszta. A december megfelelő öltözettel alkalmas városnézésre, kirándulásra.

Mikor érdemes Barcelonába utazni?

Városnézésre május, június, szeptember, október a legideálisabb hónapok, mert ezekben a hónapokban nincsen túl nagy kánikula. Szeptember és június a városnézés mellett strandolásra is alkalmas.

Vízi sportokra június és július a legideálisabb, ekkor a tenger hőmérséklete 21-24 fokos. Augusztusban nagyon, nagyon meleg van, ami már inkább megterhelő, mint kellemes, szóval augusztust csak az válassza, aki nagyon jól bírja a meleget. Szeptember szintén alkalmas a strandolásra, és akkor már kevesebb turista is.