Málta időjárás, tenger hőmérséklet

málta időjárás tengerhőmérséklet

Máltán mediterrán éghajlat van hosszú forró nyárral, enyhe esős téllel, magas páratartalommal és sok széllel.

Málta éves időjárás, tenger hőmérséklet

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Máltán. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Málta időjárás január

Máltán sokkal enyhébb a tél, mint Magyarországon, januárban a maximum hőmérséklet 16 fok körül van, éjjelre 9 fokra hűl le a levegő. Január az egyik legcsapadékosabb hónap, de napi 5 óra napsütésre lehet számítani. A tenger hőmérséklete átlagosan 17 fokos.

Málta időjárás február

Februárban tavaszias az idő Máltán, a nappal 16 fokig melegszik a levegő, és az eső is kevesebb, mint januárban. Napi hat óra napsütésre lehet számítani, a tenger hőmérséklete átlagosan 16 fokos.

Málta időjárás március

Márciusban melegszik az idő, egyre többet süt a nap, nappal 18 fokig melegszik az idő, éjjel 10 fokra hűl le. Kevés esőre kell számítani, a tenger hőmérséklete átlagosan 16 fokos.

Málta időjárás április

Áprilisban tovább melegszik az idő, nappali csúcshőmérséklet 20 fok. Napi 8 óra napsütésre és kevés esőre kell számítani. A tenger hőmérséklete 17 fokos.

Málta időjárás május

Májusban már egész nyári időjárásra lehet számítani Máltán sok napsütéssel, és elenyésző esővel. Nappal 24 fokig melegszik a levegő, a tenger hőmérséklete átlagosan 19 fokos. Az UV sugárzásra figyelni kell, az erős szél miatt kevésbé érezni a nap erejét.

Málta időjárás június

Június meleg és száraz hónap, nappal 29 fokig melegszik a levegő, és éjjel csak 19 fokig hűl le. A Szaharából érkező afrikai szél időnként még melegebb hőmérsékletet eredményezhet, az UV sugárzásra figyelni kell. A tenger hőmérséklete átlagosan 22 fokos.Booking.com

Málta időjárás július

Július forró és száraz hónap, csapadékra csak elvétve lehet számítani. A nappali csúcshőmérséklet 32 fok, de az erős szél miatt nem érződik olyan forrónak. A tenger hőmérséklete 26 fokos, a páratartalom magas, és az UV sugárzás is.

Málta időjárás augusztus

Augusztus forró nyári hónap, 32 fokos nappali csúcshőmérséklettel, magas páratartalommal, és UV sugárzással, és szinte semennyi csapadékkal. A hőmérséklet éjszaka 22 fokig hűl le, a tenger 27 fokos.

Málta időjárás szeptember

Még szeptemberben is nyárias az idő Máltán 28 fokos nappali csúcshőmérséklettel, éjjel 20 fokra hűl a levegő. A páratartalom kevésbé magas, mint az előző hónapokban, de az UV sugárzás ellen megfelelő öltözettel, naptejjel védekezni kell. Minimális esőre szeptember második felében lehet számítani. A tenger hőmérséklete 26 fokos.

Málta időjárás október

Októberben még strandolásra alkalmas az idő Máltán, 25 fokos nappali csúcshőmérséklettel, és 24 fokos tengerhőmérséklettel. Napi 7 óra napsütésre, alacsony páratartalomra, kevés esőre és közepes UV sugárzásra lehet számítani.

Málta időjárás november

November a legszelesebb és legcsapadékosabb hónap Máltán. Nappal 21 fokra melegszik a levegő, éjszaka 14 fokra hűl. A tenger hőmérséklete 22 fokos.

Málta időjárás december

December hűvös és csapadékos hónapnak számít Máltán, de jóval melegebb van, mint Magyarországon. Decemberben a nappali csúcshőmérséklet 18 fok, éjjel 11 fokra hűl le a levegő. A tenger hőmérséklete 19 fokos.

Málta ünnepnapok, munkaszüneti napok