Madrid időjárás

madrid időjárás

Madrid éves időjárás

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Madridban. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Madrid időjárására a hideg tél, és hosszú forró nyár a jellemző. A város a tengerszint felett 667 méter magason helyezkedik el, ami befolyásolja az időjárását.

Madrid időjárás január

Január az egyik leghidegebb hónap Madridban. Nappal 10 fokig melegszik a levegő, éjjel 1 fokra hűl le. Időnként fagyra is lehet számítani. Minimális eső szokott esni januárban.

Madrid időjárás február

Február kevésbé hideg hónap, mint a január. Délután akár 12 fok is lehet, éjjelre azért lehűl a levegő, időnként fagy is lehet. Február elején kevés hó előfordulhat, de a legtöbb hó a környező hegyekben szokott esni, és kevésbé a városban. Minimális esőre is lehet számítani.

Madrid időjárás március

Márciusban melegszik kicsit az idő, de még mindig hűvös van, és a szél miatt még hidegebbnek érezhetjük. Az átlaghőmérséklet 10 fok körül alakul, délután 16 fokig melegedhet a levegő, éjjel 4 fokra hűl le. Kevés esővel lehet kalkulálni. Március végén már egész tavaszias az időjárás.

Madrid időjárás április

Április az egyik legcsapadékosabb hónap Madridban, de azért nem esik annyi eső, hogy tönkre tegye az utazást, inkább csak könnyű záporok vannak. Áprilisban már napi 7 óra napsütésre lehet számítani, és nappal 17 fokra emelkedik a hőmérséklet, 11 fokos átlaghőmérséklet mellett.

Madrid időjárás május

Májusban meleg, napos időre lehet számítani, emiatt a turista forgalom is élénkül, de nincs még akkora tömeg, mint a nyári hónapokban. Nappal 22 fokig melegszik a levegő, napi 10 órát süt a nap, ez az időjárás kellemes városnézéshez, vagy vásárláshoz.

Madrid időjárás június

Júniusban kezdődik a nyár Madridban, kék égboltra, sok napsütésre és meleg időre lehet számítani, időnként záporokkal megszakítva. Nappal 29 fokig melegszik a levegő, és az UV sugárzás is elég magas, ezért napvédő ruházattal, krémekkel készülni kell. Éjjel 13 fokra hűl az idő, ami kellemes az alváshoz.Booking.com

Madrid időjárás július

Július a legmelegebb hónap, átlagosan napi 13 óra napsütéssel. Nagy hőségre kell számítani, akár 35 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, erős UV sugárzás mellett. Dél és három óra között javasolt az árnyékban maradni. Csak azok látogassanak júliusban Madridba, akik bírják a kánikulát.

Madrid időjárás augusztus

Augusztusban is meleg van, de kisebb a hőség, mint júliusban. A nappali hőmérséklet 25 fok körül alakul, de időnként felszökhet 33 fokig. Napi 10 óra napsütésre és minimális esőre lehet számítani.

Madrid időjárás szeptember

Szeptemberben kellemesen meleg és száraz az idő. Nappal 22 fok körül várható a hőmérséklet, időnként felszökik 29 fokig. Éjjel 14 fokra hűl le az idő, ezért melegebb ruhát is érdemes csomagolni. Átlagosan napi 7 órát süt a nap.

Madrid időjárás október

Októberben kellemes napos, tiszta időre lehet számítani. Az átlaghőmérséklet 15 fok, nappal 21 fokig emelkedik a hőmérséklet, éjjel 9 fokra hűl le a levegő. Október csapadékosabb hónap, mint a nyári hónapok, de a csapadék mennyisége minimális. Naponta átlagosan 4-6 órát süt a nap.

Madrid időjárás november

November az első téli hónap Madridban, így a hőmérséklet is alacsonyabb, és a nap is kevesebbet süt. Az átlaghőmérséklet 10 fok, nappal 15 fokig melegszik a levegő, éjjel 4 fokra hűl. Napi két óra napsütésre, és a hónapban 9 esős napra lehet számítani.

Madrid időjárás december

December az egyik leghidegebb hónap Madridban, de általában melegebb van, mint Budapesten. Nappal 7 fokra lehet számítani, éjjel 2 fokra, a nap keveset süt, és esőre is lehet számítani.

Madrid pontos idő, időeltolódás, időzóna

Spanyol városok időjárása