New York időjárás

new york időjárás

New York éves időjárás

New York időjárás január

Január a leghidegebb hónap New Yorkban. A nappali hőmérséklet 3-5 Celsius, míg éjszaka mínusz 2-3 fokra hűl átlagosan a levegő. Január csapadékos hónap, az esős napok száma átlagosan 10, a havas napok száma átlagosan 8, és szélre is kell számítani.

New York időjárás február

A nappali hőmérséklet 3-4 Celsius, míg éjszaka mínusz 3-4 fokra hűl átlagosan a levegő, de egyes napokon akár mínusz 10-12 fok is lehet. Február vége felé melegszik kicsit az időjárás, egyes napokon 10-12 fok is lehet a nappali hőmérséklet. Átlagosan 9 nap lehet csapadékra számítani leginkább esőre, ritkábban hóra. Február viszonylag szeles hónapnak számít.

New York időjárás március

A nappali hőmérséklet 6-7 Celsius, míg éjszaka 0, mínusz 1 fokra hűl átlagosan a levegő, de egyes napokon akár mínusz 7-8 fok is lehet. Március vége felé folyamatosan növekszik a hőmérséklet,  és melegebb délutánokon akár 17-18 fok is lehet. A csapadékos napok száma márciusban 10-11 nap, leginkább esőre lehet számítani, de ritkábban hó is előfordulhat. Március viszonylag szeles hónapnak számít New Yorkban.

New York időjárás április

A nappali hőmérséklet 11-14 Celsius, míg éjszaka 3-5 fokra hűl átlagosan a levegő. 10 nap lehet esőre számítani, de csak két nap szokott számottevő csapadék esni. A hónap 19 napján általában napos az idő.

New York időjárás május

A nappali hőmérséklet 17-19 Celsius, míg éjszaka 8-10 fokra hűl átlagosan. A hónap 20 napján általában napos az idő, 11 nap lehet esőre számítani, de számottevő eső átlagosan csak három nap fordul elő.

New York időjárás június

A nappali hőmérséklet 22-24 Celsius, míg éjszaka 13-15 fokra hűl átlagosan. Június végén már akár 26-28 fok is lehet a nappali hőmérséklet. A hónap 20 napján általában napos az idő, 11 nap lehet esőre számítani, de számottevő eső átlagosan csak három nap fordul elő. Június kevésbé szeles hónapnak számít.

New York időjárás július

Július az egyik legmelegebb és legpárásabb hónap, nappal a hőmérséklet 26-29 fok, de egyes napokon akár 32 fok is lehet, éjszaka 17-21 fok. A hónap 20 napján általában napos az idő, 11 nap lehet esőre számítani, de számottevő eső átlagosan csak három nap fordul elő. Július kevésbé szeles hónapnak számít New Yorkban.Booking.com

New York időjárás augusztus

Augusztus szintén meleg hónap, de a hőmérséklet csökken valamelyest júliushoz képest. Míg augusztus elején nappal a hőmérséklet 27-29 fok, de egyes napokon akár 32 fok is lehet, éjszaka 19-21 fok, augusztus végére a nappali hőmérséklet már csak 25-27 fok, éjszaka pedig 16-19. A páratartalom 50-75 % között mozog, ami egyesek számára nehezen elviselhető. A hónap 21 napján általában napos az idő, 9 nap lehet esőre számítani, de számottevő eső átlagosan csak három nap fordul elő.

New York időjárás szeptember

Szeptemberben már őszi időjárására lehet számítani, kellemes hőmérséklettel. Szeptember elején a nappali hőmérséklet 26 fok körül alakul, szeptember végén 21 fokra lehet számítani. Szeptemberben átlagosan 21 nap teljesen vagy részben napos az idő, 10 nap lehet esőre számítani, de számottevő eső átlagosan csak három nap fordul elő.

New York időjárás október

Októberben kezd hűvösre fordulni az idő. Október elején reggel 13, délután 21 fokra lehet számítani, de október végén már csak 8 és 16 fokra. Az esős napok száma kb. 9, de nagyobb eső csak 2-3 nap várható. Októberben a szél is erősebb, mint a nyári hónapokban.

New York időjárás november

Novemberben elég hideg az időjárás, november elején napközben 15, éjszaka 7-8 fokra lehet számítani, de november végén már csak nappal 9-10 és éjszaka 2-3 fokra. Néhány nap még fagy is előfordulhat. Átlagosan 9-10 nap fordul elő csapadék főleg eső, hó ritkán van novemberben.

New York  időjárás december

December elején napközben 8-9, éjszaka 2-3 fokra lehet számítani, de december végén már csak nappal 3-4 és éjszaka mínusz 2-3 fokra. Egyes reggeleken akár mínusz 9-10 fok is előfordulhat. Decemberben átlagosan 10 nap lehet csapadékra számítani, főleg esőre, de 2-3 nap hó is előfordulhat.

Hasznos linkek:

Ünnepnapok az USA-ban

New York pontos idő, időzóna, időeltolódás