Ciprus időjárás, tenger hőmérséklet

ciprus időjárás tengerhőmérséklet

Ciprusra a meleg, mediterrán klíma a jellemző, hosszú, meleg nyárral, és enyhe csapadékos téllel. Észak és Dél-Ciprus időjárásában nincsen számottevő különbség, de Ciprus keleti részén (pl. Larnaca, Nicosia)  általában melegebb és szárazabb az idő, mint a nyugati felén (pl. Páfosz, Paphos, Limassol).

Ciprus éves időjárás, tenger hőmérséklet

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Cipruson. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Ciprus időjárás január

Január az egyik legcsapadékosabb hónap Cipruson, de azért napsütésben sincs hiány. A csúcshőmérséklet januárban 17 fok körül alakul, az esték elég hűvösek szoktak lenni. A tenger hőmérséklete 18 fokos, a páratartalom alacsony. Január folyamán 80 mm csapadékra lehet számítani, ez tíz napra szokott eloszlani. Naponta 10 órát van világos, és átlagosan napi 5 órát süt a nap.

Ciprus időjárás február

Február hűvös hónapnak számít Cipruson, de jóval melegebb van, mint Magyarországon. A csúcshőmérséklet februárban 17 fok körül alakul, éjszakára 8 fokra hűl le a levegő. A tenger hőmérséklete 17 fokos, a páratartalom alacsony. Február folyamán 64 mm csapadékra lehet számítani, ez 8 napra szokott eloszlani. Naponta 11 órát van világos, és átlagosan napi 6 órát süt a nap.

Ciprus időjárás március

Márciusban kezd melegedni az idő, sokat süt a nap, azért eső is előfordul, és esténként még hűvös az idő. A csúcshőmérséklet márciusban 19 fok körül alakul, éjszakára 9 fokra hűl le a levegő. A tenger hőmérséklete 17 fokos, a páratartalom alacsony. Március folyamán 34 mm csapadékra lehet számítani, ez 6 napra szokott eloszlani. Naponta 12 órát van világos, és átlagosan napi 7 órát süt a nap.

Ciprus időjárás április

Áprilisban sokat süt a nap, az idő fokozatosan melegszik, a csapadék mennyisége csökken az előző hónapokhoz képest. A csúcshőmérséklet áprilisban 21 fok körül alakul. A tenger hőmérséklete 18 fokos, a páratartalom alacsony. Április folyamán 19 mm csapadékra lehet számítani, ez 4 napra szokott eloszlani. Naponta 13 órát van világos, és átlagosan napi 9 órát süt a nap.

Ciprus időjárás május

Májusra meleg, napos és száraz időjárás jellemző Cipruson. A csúcshőmérséklet májusban 24 fok körül alakul, éjszaka 15 fokra lehet számítani. A tenger hőmérséklete 20 fokos, a páratartalom alacsony. Májusban szinte alig van eső, 5 mm csapadékra lehet számítani, és egy esős napra. Naponta 14 órát van világos, és átlagosan napi 10 órát süt a nap. Az UV sugárzásra figyelni kell, mert elég magas.

Ciprus időjárás június

Június az egyik legmelegebb hónap Cipruson. A csúcshőmérséklet júniusban 28 fok körül alakul, éjszaka is kellemes a hőmérséklet. A tenger hőmérséklete 24 fokos, a páratartalom közepes, és szinte alig van eső, mindössze 2 mm csapadékra lehet számítani. Naponta 14 órát van világos, és átlagosan napi 12 órát süt a nap. Az UV sugárzásra figyelni kell, mert elég magas.


Booking.com

Ciprus időjárás július

Júliusban igazi nyári időjárás van Cipruson. A csúcshőmérséklet júliusban 30 fok körül alakul, éjszaka is kellemes a hőmérséklet, 21 fok. A tenger hőmérséklete 27 fokos, a páratartalom magas, és szinte alig van eső. Naponta 14 órát van világos, és átlagosan napi 12 órát süt a nap. Az UV sugárzásra figyelni kell, mert nagyon magas.

Ciprus időjárás augusztus

Augusztus az egyik legmelegebb hónap, a csúcshőmérséklet augusztusban 30 fok körül alakul, éjszaka is kellemes a hőmérséklet, 21 fok. A tenger hőmérséklete 28 fokos, a páratartalom magas, és szinte alig van eső. Naponta 13 órát van világos, és átlagosan napi 11 órát süt a nap. Az UV sugárzásra figyelni kell, mert nagyon magas.

Ciprus időjárás szeptember

Szeptemberben is nyári az időjárás Cipruson, a csúcshőmérséklet szeptemberben 29 fok körül alakul, éjszaka is kellemes a hőmérséklet, 19 fok. A tenger hőmérséklete 26 fokos, a páratartalom közepes, és szinte alig van eső. Naponta 12 órát van világos, és átlagosan napi 10 órát süt a nap. Az UV sugárzásra figyelni kell, mert elég magas.

Ciprus időjárás október

Októberben meleg időjárás és kevés eső fogadja a Ciprusra látogatókat. A csúcshőmérséklet 27 fok körül alakul, éjszaka 16 fokra hűl a levegő. A tenger hőmérséklete 24 fokos, a páratartalom alacsony. Kevés csapadékra lehet számítani, 3 esős napon 18 mm esőre. Naponta 11 órát van világos, és átlagosan napi 8 órát süt a nap. Az UV sugárzás még mindig elég magas októberben.

Ciprus időjárás november

A csúcshőmérséklet novemberben 22 fok körül alakul, éjszaka lehűl a levegő ezért melegebb ruhákat is érdemes bepakolni. A tenger hőmérséklete 22 fokos, a páratartalom alacsony. 6 esős napra és 66 mm csapadékra lehet számítani. Naponta 10 órát van világos, és átlagosan napi 7 órát süt a nap. Az UV sugárzás még mindig elég magas.

Ciprus időjárás december

A csúcshőmérséklet decemberben 22 fok körül alakul, éjszaka 10 fokra hűl a levegő ezért melegebb ruhákat is érdemes bepakolni. A tenger hőmérséklete 19 fokos, a páratartalom alacsony. December az egyik legcsapadékosabb hónap Cipruson, 9 esős napra és 94 mm csapadékra lehet számítani. Naponta 10 órát van világos, és átlagosan napi 5 órát süt a nap. Az UV sugárzás alacsony.

Ciprus pontos idő

Ciprus ünnepnapok, munkaszüneti napok