11 spanyol szuvenír – ezt vedd Spanyolországban

11 spanyol szuvenir

A külföldi utazáshoz hozzátartozik a szuvenír vásárlás, ajándékba, vagy magunknak emlékbe. Mit érdemes Spanyolországban vásárolni? Ebben szeretnénk segíteni, összeválogattuk a legjobb spanyol szuvenír ötletek.

Spanyol szuvenír ötletek Barcelona

Barcelona az egyik legnépszerűbb uticél Spanyolországban, ami Katalóniában van. Katalóniának saját nyelve, kultúrája, történelme, hagyományai, kormánya és parlamentje is van és szeretnének teljesen függetlenedni Spanyolországtól, de jelenleg még hivatalosan Spanyolországhoz tartozik. Turistaként ennek annyiból van jelentősége, hogy bár Barcelonában is árulnak tipikus spanyolos szuveníreket, de ha Barcelonában járunk, akkor inkább olyan ajándékot vegyünk, ami erre a régióra jellemző.

Barcelona időjárás, tenger hőmérséklet

Gaudi ajándéktárgyak

Gaudi neve összefort Barcelonával, meglepő, színes, eredeti stílusban készült épületei mindenkit magával ragadnak. Mi idézhetné fel jobban a barcelonai életérzést, mint egy Gaudi stílusban készült ajándéktárgy, ami a lakás dísze lehet.

gaudi szuvenír

Porrón

A porrón egy speciális bortartó kancsó, aminek van egy kis csőre. Ennek az a célja, hogy egyszerre többen is tudjanak inni belőle, anélkül, hogy a szájukhoz érintenék.

porrón, bortartó kancsó

Katalóniából származik, de egész Spanyolországban elterjedt. Borszeretők és bulizók számára frappáns ajándék lehet. Ha ilyen kancsóból szolgáljuk fel a bort, mikor meghívjuk barátainkat egy élménybeszámolóra, garantált lesz a jó hangulat. Mivel törékeny, ezért a szállításnál vigyázzunk rá.

Spanyol szuvenír ötlet Madrid

Madris Spanyolország fővárosa, és itt is sok látnivaló van.

Madrid időjárás

Csokoládé

Madridban az egyik legnépszerűbb érdekesség a churros con chocolate. A churros egy hosszúkás fánkrúd, amit sűrű forró csokiba mártanak. Ehhez a forró csokihoz lehet alapanyagot vásárolni táblás csoki formájában.

churros csoki

Alpargata

Az Alpargata egy spanyol vászoncipő, ami rengeteg féle színben kapható.

alpargata spanyol vászoncipő

Kék bor

Spanyolország híres a borairól, de ha valami igazán különleges szuvenírt szeretnél, akkor vásárolj kék bort. Nem, nem írtam el, nem vörösbort akartam írni, hanem kék bort. A kék bort egy fiatalokból álló spanyol startup fejlesztette ki, és Gik Blue! néven árulják.

Spanyol szuvenír Valencia

Paella serpenyő

Paella az egyik legismertebb spanyol étel, még paella világnap is van! A paella Valenciából származik, és arról a lapos serpenyőről kapta a nevét, amiben készítik. Ha szeretnéd otthon is felidézni a spanyol ízeket, egy ilyen paella serpenyő jól fog jönni.

paella serpenyő

Spanyol szuvenír Malagából

Malaga bor

A mazsolaszőlőből készült édes és erős Malaga-bor hasonlít a mi aszúnkra.

Malaga időjárás

malaga bor

Spanyol szuvenírek Andalúziából

Legyező

Spanyolországban szép színes legyezőket lehet kapni, ami nem csak dekoráció, de a hétköznapi életben is használják hőségben a legyezővel hűtik magukat. Nem csak a spanyol nyaralás alatt jöhet jól egy ilyen legyező.

10 tipp hőség ellen a nagyvilágból

legyező

Olívaolaj, olívabogyó

Spanyolország az egyik legnagyobb olívatermelő, ha jó minőségű olívaolajat szeretnél, akkor helyben meg tudod vásárolni, ugyanúgy a olajbogyót is.

olívabogyó

Sherry

Az egyik legismertebb spanyol borászati termék a sherry, a Jerez környékén termő szőlőből készített likőrbor.

sherry

Turrón

A turrón egy nugát, amit méz, tojásfehérje és mandula vagy egyéb magvak felhasználásával készítenek.  Ma már rengeteg féle ízesítéssel lehet kapni, van marcipános, csokis, kókuszos stb. A turrónnal nem nagyon lehet mellélőni, és azért is nagyon különleges, mert Magyarországon nem nagyon lehet kapni, maximum házilag készíteni. Turrón receptet ide kattintva találsz.

turron

Nézd meg ezt is:

5 tipp szuvenír vásárláshoz