Zadar időjárás, tenger hőmérséklet

zadar időjárás

Zadar (Horvátország) időjárását a meleg, száraz nyár, hideg, csapadékos, szeles tél jellemzi. Milyen az időjárás Zadarban, mikor érdemes Zadarba utazni?

Zadar éves időjárás, tenger hőmérséklet

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Zadarban. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

Zadar időjárás január

Január a leghidegebb hónap Zadarban, a hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul. Gyakran felhős az ég, kevés napsütésre lehet számítani. Az eső mennyisége átlagos. A tenger hőmérséklete átlagosan 13 fokos.

Zadar időjárás február

Februárban téli időjárás van Zadarban, a hőmérséklet 4 és 11 fok között változik. Valamivel kevesebb az eső, mint januárban. A tenger hőmérséklete 13 fokos.

Zadar időjárás március

Márciusban kezd melegedni az idő,  a hőmérséklet 6 és 13,5 fok között alakul. Egyre több napsütésre, és átlagos mennyiségű esőre lehet számítani. A tenger hőmérséklete 13 fokos.

Zadar időjárás április

Áprilisban tovább melegszik az idő, a hőmérséklet 9 és 16,6 fok között alakul. Sokat süt a nap, az ég tiszta, és az eső is kevés.  A tenger hőmérséklete átlagosan 14 fokos.

Zadar időjárás május

Májusra meleg, napos idő, és tiszta égbolt jellemző Zadaron. A hőmérséklet 13 és 21 fok között alakul.  A napsütéses órák száma magas, de időnként eső elfordulhat. A tenger hőmérséklete általában 18 fokos.

Zadar időjárás június

Júniusban már egész nyárias az idő, sok napsütés, kék égbolt és kevés eső várható. A hőmérséklet átlagosan 17 és 25 fok között alakul. A tenger hőmérséklete 22 fokos.

Zadar időjárás július

Július az egyik legmelegebb és legszárazabb hónap Zadaron. A hőmérséklet 19 és 28 fok között várható. Sokat süt a nap, kék az ég, a napvédelemre figyelni kell. A tenger hőmérséklete 24 fokos.Booking.com

Zadar időjárás augusztus

Augusztus szintén nagyon meleg hónap, sok napsütéssel, kevés esővel. A hőmérséklet átlagosan 16 és 28 fok között alakul. A tenger átlagosan 25 fokos.

Zadar időjárás szeptember

Szeptemberben napos meleg idővel, és esős napokkal is lehet találkozni, szeptember az egyik legcsapadékosabb hónap. A hőmérséklet 16 és 24 fok között várható.  A tenger hőmérséklete 22 fokos.

Zadar időjárás október

Októberben van a legtöbb eső, és a napsütés is kevesebb. A hőmérséklet 12 és 20 között várható. A tenger hőmérséklete 19 fokos.

Zadar időjárás november

November esős, hűvös hónap, kevés napsütéssel. A hőmérséklet 8 és 15 fok között várható. A tenger hőmérséklete novemberben általában 17 fokos.

Zadar időjárás december

December az egyik leghidegebb hónap, esőre, felhős égre lehet számítani. A hőmérséklet 5 és 12 fok között várható. A tenger hőmérséklete 15 fokos.

Mikor érdemes Zadarba utazni?

Július és augusztus a legmelegebb és legszárazabb hónap, strandolásra ezek a hónapok a legalkalmasabbal.

Májusban, júniusban, és szeptemberben is kellemes az idő, 20-25 fok között hőmérséklettel.

Ünnepnapok Horvátországban