Párizs időjárás

párizs időjárás

Párizs éves időjárás

Párizs éghajlata nyugat-európai óceáni, hatással van rá az Észak-atlanti áramlat. Meleg nyár és enyhe tél jellemzi, és a csapadék valamivel több, mint Magyarországon.

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen időjárás jellemző hónapok szerint Párizsban. Ezek általános információk, a tényleges időjárás ettől eltérhet.

 

Párizs időjárás január

Január az egyik leghidegebb hónap Párizsban, az átlaghőmérséklet 6 fok, a nappali csúcshőmérséklet 12 fok. Elég sok csapadékra lehet számítani, főleg esőre, havas esőre, időnként hóra. A páratartalom magas, és gyakran felhős az ég.

Párizs időjárás február

Február szintén hideg hónap, a nappali csúcshőmérséklet 14 fok körül alakul, a nap átlaghőmérséklet 7 fok,  de a hónap vége felé fokozatosan melegszik az idő. A páratartalom magas, 13 esős és 3 havas napra lehet számítani, valamint felhős égboltra és ködre.

Párizs időjárás tavasszal

Párizs időjárás március

Márciusban melegebb és naposabb az idő, mint az év első két hónapjában. A napi átlaghőmérséklet 9-13 fok között várható. 14 esős napra lehet számítani, főleg könnyebb záporokra, és napi 6 óra napsütésre.

Párizs időjárás április

Az áprilisi tavasz kellemes Párizsban, egyre többet süt a nap, melegebb az idő, és kevesebb az eső. A napi átlaghőmérséklet 12-17 fok között várható. Bár kevesebb a csapadék, azért esőre lehet számítani. A napsütéses órák száma átlagosan napi 9 óra.

Párizs időjárás május

Május ideális időpont Párizs látogatására, mert a hőmérséklet kellemes, nem túl meleg, napos az idő, és kevesebb az eső. Az átlaghőmérséklet 16 fok körül alakul, a csúcshőmérséklet 21 fok. A napsütéses órák száma átlagosan napi 9 óra, ami fokozatosan növekszik a hónap vége felé. Valamennyi esőre fel kell készülni.

Booking.com

 

Párizs időjárás nyár

Párizs időjárás június

Június napos, meleg hónap kevés esővel. A napi átlaghőmérséklet 18 fok, a napi maximum hőmérséklet 23 fok, éjjel 14 fokra hűl le a levegő. Naponta átlagosan 10 órát süt a nap. Valamennyi esőre fel kell készülni.

Párizs időjárás július

Július az egyik legmelegebb hónap, a napi átlaghőmérséklet 16-25 fok között várható, de esetenként elérheti a 31 fokot is.  Naponta 10 órát süt a nap, valamennyi esőre fel kell készülni.

Párizs időjárás augusztus

Augusztus szintén nagyon meleg és viszonylag száraz hónap, sok napsütéssel. A nappali átlaghőmérséklet 20-25 fok között várható, az UV sugárzás magas, erre érdemes felkészülni megfelelő ruházattal és krémekkel. 

Párizs időjárás szeptember

Szeptember az egyik legszárazabb hónap, kellemes hőmérséklettel, sok napsütéssel és kevés záporral. Az átlaghőmérséklet 22 fok, napi 8 órát süt a nap.

Párizs időjárás október

Október hűvös és nedves hónap. A napi átlaghőmérséklet 14 fok, a nappali csúcshőmérséklet 18 fok. 13 esős napra, és napi 6 óra napsütésre lehet számítani.

Párizs időjárás november

November az egyik legcsapadékosabb és leghidegebb hónap, viszonylag kevés, napi 3 óra napsütéssel, és borult égbolttal, köddel. A napi átlaghőmérséklet 9 fok körül várható, ami csökken a hónap vége felé. 15 esős napra lehet számítani.

Párizs időjárás december

December hideg és csapadékos hónap, a napi átlaghőmérséklet 5 fok körül várható. 15 esős napra, és esetenként hóra lehet számítani. A nap keveset süt, és ködös idő jellemző.

Párizs pontos idő, időeltolódás, időzóna

Ünnepnapok, munkaszüneti napok Franciaországban