Prága időjárás

Prága időjárás

Prága éghajlata eléggé hasonlít Magyarország éghajlatához, Prága időjárását hideg, de kevésbé csapadékos tél, és a csapadékos és meleg nyár jellemzi. Nyáron átlagosan 3-4 fokkal van hűvösebb, mint Magyarországon

Prága éves időjárás

Prága időjárás január

A január elég hideg Prágában, az átlaghőmérséklet 1 és -4 C között van. A csapadékos napok száma 7, gyakran havazik.

Prága időjárás február

Február szintén elég hideg Prágában, az átlaghőmérséklet 3 és -4 C között van. A csapadékos napok száma 6, gyakran havazik.

Prága időjárás március

Márciusban már melegedik az idő, de időnként visszatér még a tél fagyokkal, esetlegesen havazással. Az átlaghőmérséklet 0 és 8 C között van, a csapadékos napok száma 6.

Prága időjárás április

Az átlaghőmérséklet áprilisban 3 és 14 C között ingadozik, a csapadékos napok száma 7, ritkán előfordulhat néhány hidegebb nap faggyal és hóval.

Prága időjárás május

Május második felétől a hőmérséklet már igazán kellemes, az átlaghőmérséklet 8 és 19 C között várható. Május egy csapadékosabb hónap, a csapadékos napok száma 10.

Prága időjárás június

Júniusban kezdődik a nyár Prágában, az átlaghőmérséklet 11-22 C között várható. Prágában több csapadék esik nyáron, mint Magyarországon, június az egyik legcsapadékosabb hónap, átlagosan 10 nap esik eső.


Booking.com

Prága időjárás július

Július az egyik legmelegebb hónap, 13-24 C közötti átlaghőmérséklettel, a csúcshőmérséklet ritkán haladja meg a 30 C-t. Eső előfordulhat, a csapadékos napok száma 9.

Prága időjárás augusztus

Augusztus a másik legmelegebb hónap, 13-24 C közötti átlaghőmérséklettel, a csúcshőmérséklet ritkán haladja meg a 30 C-t. Eső előfordulhat, a csapadékos napok száma 9.

Prága időjárás szeptember

Szeptember elején még kellemes az idő, de szeptember második felében már gyakran felhős az ég, és esik az eső. Az átlaghőmérséklet 9-19 C között várható, az esős napok száma 7.

Prága időjárás október

Októberben már hűvős az idő, az átlaghőmérséklet 5-13 C között van, az esős napok száma 6.

Prága időjárás november

November már elég hideg, havazásra is lehet számítani. Az átlaghőmérséklet 1-6 C között alakul, a csapadékos napok száma 6.

Prága időjárás december

December az egyik leghidegebb hónap, gyakran havazik, az átlaghőmérséklet 2 és -3 C között várható, a csapadékos napok száma 7.

Mikor érdemes Prágába utazni?

Május közepe és szeptember közepe között a legmelegebb és a legnaposabb az idő Prágában. Leginkább városnézés miatt szoktak ide utazni, és a városnézéshez talán az enyhébb időjárás kedvezőbb, mint például április második fele vagy szeptember és október első fele. Mit érdemes megnézni Prágában? Prága látnivalókért kattints ide!

Ünnepnapok Csehországban