Mikor érdemes Angliába utazni?

Anglia, London

Azt, hogy mikor érdemes Angliába utazni az attól függ, hogy mennyire szeretjük az esőt és a szelet. Anglia időjárását annak, aki szárazabb és melegebb országból érkezik, nehéz lehet megszokni. Az eső és a szél szinte egész évben észlelhető, tapasztalható. Az óceáni időjárás hatására télen általában esik az eső, ritkán hó is, de nem annyi mint hazánkban és rövid ideig élvezhető. Általában alig 0 fok alatt és +8 fok közötti a hőmérséklet napközben, míg éjszaka a maximum hideg -5 fok körül jellemző.

Nyáron is esik az eső és fúj a szél szinte mindennap. A napi hőmérséklet úgy 10-18 fok általában, nagyon ritkán előfordulhat 25-28 fok is, amit az angolok már nehezen viselnek, nincsenek ehhez hozzászokva. Éppen ezért nagyon sokan az angolok közül a meleg tengerpartra utaznak kicsit napozni.

Mikor érdemes Angliába utazni?

Anglia fővárosa London, a ködös Albion néven épült bele a köztudatba, sőt az egész országot az időjárásáról és az éghajlatáról egy esős, ködös országnak és városnak ismerjük, pedig nem egészen így van.

A város mivel mérsékelt óceáni az éghajlata, ritkán meleg nyárral és hűvös, de ritkán hideg téllel és napi rendszerességű csapadékkal jellemezhető. Hogy ez konkrétan mit jelent? Nyáron a hőmérséklet általában alig melegszik 25 fok fölé, talán 3-4 alkalommal még napozásra is alkalmas az idő, de az angolokat ez nem zavarja.

Télen nincs olyan hideg, mint hazánkban, de gyakran változik az időjárás. Ha esik a hó véletlenül, megbénul a közlekedés és azonnal hószünetet rendelnek el az iskolákban. Az átlaghőmérséklet -4 és 14 fok között változik, a napsütéses órák száma novembertől- februárig minimális, jó ha 1 órára kisüt a nap.

Mi a helyzet az esővel?

Az esős jelző ellenére Londonban átlagban kevesebb az évi csapadék mint Rómában, Toulouseban, Nápolyban, vagy Glasgowban, míg Budapesten szinte azonos mennyiségű eső esik mint Londonban, Budapestet mégsem nevezik esősnek.

Az a különbség a kettő között, hogy a fővárosunkban egy- másfél óra alatt leesik ugyanannyi mennyiség mint Londonban, ahol egész nap elszemetelget. Londonnak sajátos a mikroklímája, a sűrű beépítettség miatt a városon belül általában 5 fokkal magasabb a hőmérséklet mint a városon kívül.

Ha érdekel az ottani élet, költözésben gondolkodsz, akkor ne feledkezz meg a nyelvről sem. Ebben az esetben segíthet online képzés angol nyelviskolában, hiszen a BeHappy Nyelviskola kényelmes, saját időbeosztásodnak megfelelő képzésében, saját tempódban tanulhatod az angol nyelvet.

Összegezve

Anglia időjárásában egy dolog a biztos és az az eső. Szinte minden nap esik valamennyi. Ha valaki ezt el tudja fogadni akkor szinte mindegy, hogy mikor utazik a szigetországba, mert az átlaghőmérséklete enyhébb a magyarországi átlaghőmérsékletnél.