Boston időjárás

boston időjárás

Boston Massachusetts állam legnagyobb városa. Bostonban egész évben gyakoriak az esők, ezért esernyő és esőkabát mindig legyen kéznél. Boston az egyik legszelesebb város az USA-ban, ezért erre is fel kell készülni, bár a nyári melegben kifejezetten kellemes a hűsítő szél.

Boston éves időjárás

Boston időjárás január

Január a leghidegebb hónap Bostonban. A nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között várható, éjszaka -5 fokra csökken. Januárban a csapadékos napok száma 10, esőre és hóra is lehet számítani. Januárban az ég gyakran felhős, a napsütéses órák száma naponta átlagosan 5 óra, és gyakran van erős szél.

Boston időjárás február

Február szintén hideg hónap, de pár fokkal melegebb, mint január, és február vége felé fokozatosan növekszik a hőmérséklet. Február csapadékos hónapnak számít Bostonban, esőre és hóra is lehet számítani. Viharok és erősebb széllökések is előfordulhatnak. A napsütéses órák száma átlagosan napi 6 óra.

Boston időjárás március

Március a legcsapadékosabb hónap Bostonban, eső és időnként hó is előfordulhat, a csapadékos napok száma 13. A hőmérséklet 0 és 8 fok között alakul. Boston az USA legszelesebb városa, és március a legszelesebb hónap.Booking.com

Boston időjárás április

Áprilisban beköszönt a tavasz Bostonban, a hőmérséklet megemelkedik márciushoz képest. A hőmérséklet áprilisban 5 és 13 fok között alakul, fokozatosan növekszik a hónap vége felé, mikor akár már pólóban is lehet utcára menni. Esőre lehet számítani, hóra csak nagy ritkán és a szél mennyisége is csökken, de azért viharok előfordulhatnak.

Boston időjárás május

Az átlaghőmérséklet májusban 9,9 és 18,9 fok között alakul, a csúcshőmérséklet több napon a 26 fokot is elérheti. Bár május szárazabb hónapnak számít, de Bostonban mindig kell esőre számítani. A napsütéses órák száma átlagosan napi 8,5 óra. Május átlagosan szeles hónapnak számít.

Boston időjárás június

Június az egyik legmelegebb és legnaposabb hónap Bostonban. Az átlaghőmérséklet 15,3 és 24,5 fok között alakul. Az esős napok száma 12, ami átlagosnak mondható. A napsütéses órák száma folyamatosan nő a hónap során, és június átlagosan szeles hónap.

Boston időjárás július

Júliusban az átlaghőmérséklet 18,6 és 27,4 fok között van, a csúcshőmérséklet akár 32 fok is lehet. Kevésbé csapadékos hónap, de átlagosan 11 nap lehet esőre számítani. Július az év legnaposabb hónapja, naponta átlagosan 9,7 órát süt a nap. Július kevésbé szeles hónapnak számít, de a melegben a hűsítő szél kifejezetten kellemes. A bátrabbak úszással is próbálkozhatnak, a tenger vízhőmérséklete 17 fok.

Boston időjárás augusztus

Augusztus az egyik legmelegebb hónap, az átlaghőmérséklet 18,1 és 26,4 fok között alakul, a csúcshőmérséklet 32 fok is lehet. A hőmérséklet fokozatosan csökken a hónap vége felé. Augusztus kevésbé számít esős hónapnak, átlagosan 10 nap lehet esőre számítani. Sokat süt a nap augusztusban, és kevésbé szeles hónapnak számít az augusztus. A tenger hőmérséklete augusztusban a legmagasabb, 18 fok.

Boston időjárás szeptember

Szeptemberben már őszi időjárására lehet számítani. Napközben még meleg van, de estére már lehűl a levegő. A hőmérséklet 13 és 24 fok között alakul. Szeptember kevésbé csapadékos hónap, 10 nap lehet esőre számítani. Kevésbé napos hónap, a napsütéses órák száma átlagosan 7,7 óra naponta. A szél nem túl erős szeptemberben, zivatarok ritkán előfordulhatnak.

Boston időjárás október

Októberben kezd hűvösre fordulni az idő. Vannak még meleg napok, de az éjszakák már hidegek lehetnek, akár mínuszokkal is. A hőmérséklet 7 és 18 fok között várható, de a hónap vége felé fokozatosan csökken a hőmérséklet. A csapadékos napok száma 10, leginkább eső, de ritkán hó is előfordulhat. A napsütéses órák száma csökken, gyakran felhős az ég, a szél szerencsére nem túl erős októberben.

Boston időjárás november

Novemberben elég hideg az időjárás, az átlaghőmérséklet 3,3 és 10,8 fok között alakul, éjszakánként fagyokra kell számítani. November sok esőre kell számítani, az esős napok száma 11, és hóesés is előfordulhat. November a kevésbé napos hónapok közé tartozik, és a szél is felerősödik.

Boston  időjárás december

Bár nem december  a leghidegebb hónap Bostonban, elég hideg időjárásra kell számítani, az átlaghőmérséklet -2,1 és 5,1 között várható. Gyakran van eső és hó is. Decemberben van a legkevesebb napsütés és a szél is erős.

Mikor érdemes Bostonba utazni?

Ami az időjárást illeti június és október között a legideálisabb az idő az utazáshoz, de ekkor van a legtöbb turista a városban, így az árak magasabbak ilyenkor.

November és február között elég hideg van és sok hó, mindenképpen készülj meleg ruhával. Cserébe ilyenkor kevesebb a turista, és olcsóbban lehet szállást is szerezni.

A tavasz is szép Bostonban, ezért akár március és május között is érdemes lehet odalátogatni, de az időjárás viszonylag hűvös ebben az időszakban.

Boston pontos idő, időeltolódás, időzóna

Ünnepnapok az USA-ban